Здравните власти в Белгия са решили поне за два месеца

...
Здравните власти в Белгия са решили поне за два месеца
Коментари Харесай

Белгия временно спира прилагането на ваксината на AstraZeneca при хора над 55 г.

Здравните управляващи в Белгия са решили най-малко за два месеца да спрат слагането на имунизацията на AstraZeneca срещу Covid-19 на хора над 55 години, оповестиха локални медии. 

Причината е, че към момента липсват задоволително данни дали този препарат обезпечава отбрана на по-възрастните хора. Европейската организация по медикаментите утвърди посочената ваксина преди седмица с уточнението, че също няма сигурни данни за въздействието в тази възрастова група, предава Българска телеграфна агенция. 

Белгийските управляващи обмислят дали да не употребяват тази ваксина единствено при младежите, което ще наложи смяна в националния имунизационен календар. Правителството ще поръча в допълнение към 4 милиона дози от имунизацията на Moderna, а доставките се чакат до края на юни. 

По последни данни в Белгия близо 286 хиляди души (3,03 на 100 от населението) са получили първа доза ваксина против новото заболяване. Най-бавно имунизацията се прави в Брюксел, където имунизациите са достигнали до едвам 1,78 на 100 от жителите на столицата. 

Досега в страната новата болест взе над 21 хиляди жертви, при над 713 хиляди открити случая на болест и 8,3 милиона проучвания. Данните демонстрират, че върхът на първата вълна на заразяване е бил в края на март предходната година, а на втората - в края на октомври. Според статистиката при първата вълна броят на инфектираните е бил по-ограничен, само че смъртността е била по-висока.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР