Здравните власти ще обсъдят дали се налага въвеждането на нови

...
Здравните власти ще обсъдят дали се налага въвеждането на нови
Коментари Харесай

Обсъждат затягане на мерките срещу Омикрон

Здравните управляващи ще обсъдят дали се постанова въвеждането на нови ограничения, с цел да се спре разпространяването на южноафриканския вид на COVID-19 – Омикрон.

Засега не се планува стягане на съществуващите ограничения, нито прекъсване на децата от учебно заведение, макар че разновидността визира и по-малките.

Омикрон е доста по-заразен и се популяризира доста по-бързо, само че протича по-леко е информацията на учените към този момент.

Основните му признаци са хрема, болки в гърлото и изнемощялост - при него доста рядко се следи загуба на подушване. Според основния държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев Омикрон може да измeсти обичайния грип и се чака напълно скоро да стане доминантен.

„ Това, което наблюдавахме при сътрудниците от Западна Европа - удвояването на случаите ставаше на 2-3 дни, което е доста висок ритъм. Единственото ни утешение е, че към този момент данните са за относително по-леко протичане “, разяснява за Българска национална телевизия доцент Ангел Кунчев, основен държавен здравен контрольор.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР