Здравните власти предприемат нова мярка за стимулиране на ваксинацията сред

...
Здравните власти предприемат нова мярка за стимулиране на ваксинацията сред
Коментари Харесай

Въпреки кампанията с лица от шоу бизнеса, много роми са против ваксините срещу COVID-19

Здравните управляващи подхващат нова мярка за стимулиране на имунизацията измежду малцинствените групи у нас. Очаква се в акцията да се включат шоу звезди и религиозни представители.

Софийският квартал „ Факултета “ е едно от местата, където здравни посредници, хора от шоу бизнеса и представители на религиозните вероизповедания ще обикалят, с цел да осведомят хората за имунизацията против COVID-19. Желаещите ще бъдат ваксинирани гратис, без значение дали са здравноосигурени.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Хубаво е, че има избор на ваксини, към този момент изборът и решението е наше какво решение ще вземем. Това е същото като ме заболи глава или като те заболи глава, брат, отиваш и си избираш избраното хапче, което знаеш, че ще ти премине, ще преодолее болката “, изяснява певицата Бони.

Много поданици на квартала като Петър Ангелов са срещу имунизацията.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Аз съм имунизиран посредством Господа Исус Христос, с неговата кръв, с неговата берекет, аз имам вяра в Бога и мисля, че Исусовата кръв е над всички наши роми “, споделя Петър.
Снимка: btvnovinite.bg
Други като Стоян Калев обаче са ваксинирани и даже сами са избрали имунизацията. Споделя, че го е направил, „ тъй като като пристигна някаква вълна, да ти е в по-лека форма “.
Снимка: btvnovinite.bg
Освен хора от шоу бизнеса на терен и в имунизационните пунктове са и здравните посредници в София.

„ Кампанията започва преди повече от месец. Здравните посредници работеха интензивно на терен, съветваха по отношение на имунизациите, имаше доста терзание, тъй като хората нямаха задоволително информация “, споделя Анна Илиева, отговорник на здравните посредници в София-град.
Снимка: btvnovinite.bg
От Здравното министерството обявиха, че ограниченията се подхващат, с цел да може да се предотврати нова вълна на вируса.

„ Първата стъпка, която би трябвало да правим е да осведомяваме тези хора оптимално добре по канали с вярна информация – през хората, които те почитат и са авторитетни измежду тях “, споделя заместник-министърът на опазването на здравето Александър Златанов.
Снимка: btvnovinite.bg
Експерти изясняват, че би трябвало да има национална осведомителна акция, освен измежду малцинствата.

„ Сезонните служащи, тези които имаха потребност от ваксини, тези, които биха се ваксинирали доста от дълго време отпътуваха “, споделя Алексей Пампоров, доцент по социология в Българска академия на науките.
Снимка: btvnovinite.bg
Представителите на малцинствените групи могат да се ваксинират в откритите пунктове или при персоналните си лекари.

На срещата на здравните управляващи с посредниците стана ясно също, че имунизираните измежду малцинствените групи са под 10%. А финансови тласъци за имунизиране няма да има.

А в търсене кои разновидности на ковид-19 има у нас, през днешния ден здравното министерство задължи всички лаборатории да изпращат най-малко 10% от PCR пробите си за секвениране в Националния център по заразни и паразитни заболявания.
Кредит като помощ по „ Възстановяване “: Собственици на бизнеси считат, че е рисково Здравният министър: Ваксинационното покритие в страната остава ниско Информационна система ще покаже какъв брой българи са се срещали с COVID-19 Проф. Александрова: „ Делта “ разновидността на COVID-19 е с към 60% по-заразен от английския 27 са новите случаи на COVID-19 България е напълно в зелената Коронавирус зона на картата на Европейски Съюз 41 нови случая на COVID-19 у нас Експерти сигнализират за допустима нова вълна на COVID-19 още през лятото Проф. Пенка Петрова: Индийският вид на COVID-19 се популяризира стремително 105 нови случая на COVID-19 у нас

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР