Здравните власти подготвят алгоритъм за контрол на снабдяването с лекарства.

...
Здравните власти подготвят алгоритъм за контрол на снабдяването с лекарства.
Коментари Харесай

Девет лекарства липсват в аптечната мрежа

Здравните управляващи приготвят логаритъм за надзор на снабдяването с медикаменти. В момента в аптечната мрежа изцяло липсват 9 медикамента и има дефицит на други 82.

Това съобщи здравният министър Асен Меджидиев.

Няколко са аргументите за дефицита на лекарства в аптечната мрежа, регистрират от здравното министерство – индустриални, логистични като няма задържане на медикаменти в складовете.

 
Дори да липсва даден медикамент, има лекарства, които могат да бъдат заместени и ние сме инструктирани в аптечни мрежи да се помогне в тази сфера. Идеята е тези, които са единични и единствени в най-скоро да бъдат доставени.
Асен Меджидиев, министър на опазването на здравето

Проверките на търговци и аптеки поради изчезналите лекарства до този миг не са открили съществени нарушавания, уточни здравният министър. По думите му, би трябвало да се създадат някои законодателни промени в системата за електронно следене, там е главният проблем.

За да се предотврати дефицитът на лекарства се основава Специализиран съвет за надзор на снабдяването с лекарства. В него ще вземат участие представители на здравното министерство, търговци на едро и дребно,представители на аптечната мрежа в страната.

 
За основаване на единната номенклатура ще се даде задание на „ Информационно обслужване ” и другите IT отдели, с цел да се предотврати дефицитът на медикаменти.
Аркади Шарков, консултант на здравния министър

Върху опаковките на медикаментите ще има код, който ще дава опция за проследяване на количествата и цените им у нас. А цялостният механизъм, който ще следи за дефицита на медикаменти ще бъде подготвен до седмица.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР