Здравните власти планират затягане на мерките срещу COVID-19 у нас

...
Здравните власти планират затягане на мерките срещу COVID-19 у нас
Коментари Харесай

Обмислят нови мерки срещу COVID-19 от следващата седмица

Здравните управляващи възнамеряват стягане на ограниченията против COVID-19 у нас заради стремглавото повишаване на заразяванията. Това съобщи пред медиите заместник-министърът на опазването на здравето Александър Златанов. Той се аргументира, че хората, нуждаещи се от интензивни грижи, от 100 към този момент са нарастнали на 160 единствено за ден и уточни, че се ускорява интензитетът на пандемията.

" От средата на юли преобладаващ стана Делта разновидността, който заразява два пъти повече. На фона на тези обстоятелства идва на дневен ред и какво би трябвало да се подхваща ", уточни той.

" Страните разчитат на равнището на имунизация и противоепидемичните ограничения. За страдание ние не може да разчитаме на първото, тъй като ваксинираните са към 20%, преболедувалите са до 40%, което е прекомерно ниско равнище на отбрана против тази вълна. И по тази причина би трябвало ефикасен надзор върху противоепидемичните ограничения ", уточни той.

" Срещахме се със здравните инспекции, представители на лечебните заведения. В момента тече среща с всички експерти – имунолози и епидемиолози, с една-единствена цел - да се вземат съответни и навременни противоепидемични ограничения. Нивото на разпространяване към този момент е високо, заболелите е към този момент от 29 до 39-годишна възраст. Ще се опрем на проекта, който сме създали, защото е широкообхватен. Мерките ще са ориентирани към тази група, която е най-силно инфектирана от новата вълна, заради това, че посещават места с повече хора, дистанцията е по-близко и има задоволителни условия за разнасяне на Делта разновидността ", добави Златанов.

В началото на идната седмица евентуално ще бъдат въведени и ще се следи прецизно контрола върху осъществяването. Мерките ще са за цялата страна, само че към момента не са дефинирани тъкмо какви ще са. Главният хигиеничен държавен контрольор доцент Ангел Кунчев ще направи окончателната рекомендация какви да са те.

Здравните управляващи приготвят лечебните заведения да имат задоволителна леглова база и за деца, защото Делта разновидността визира по-силно и тежко деца и младежи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР