Здравните власти обмислят засилване на мерките срещу COVID-19 у нас

...
Здравните власти обмислят засилване на мерките срещу COVID-19 у нас
Коментари Харесай

COVID-19: Здравните власти планират затягане на мерките

Здравните управляващи обмислят усилване на ограниченията против COVID-19 у нас поради сериозното повишаване на заразяванията.

Това заяви заместник-министърът на опазването на здравето Александър Златанов. По думите му хората, нуждаещи се от интензивни грижи, от 100 към този момент са нарастнали на 160 единствено за ден и уточни, че се завсилва интензитетът на пандемията.
 Държавен срам кой е пръв на опашката за ваксини против ковид – лекарите и сестрите ще са пъдари Държавен срам кой е пръв на опашката за ваксини против ковид – лекарите и сестрите ще са пъдари
Възможно е – по този начин служебният зам.-здравен министър Александър Златанов отговори на въпрос на Нова телевизия дали е правилно, че поло...

" От средата на юли, който заразява два пъти повече. На фона на тези обстоятелства идва на дневен ред и какво би трябвало да се предприеме ", сподели още той.

" Страните разчитат на равнището на имунизация и противоепидемичните ограничения. За страдание, ние не може да разчитаме на първото, тъй като ваксинираните са към 20%, преболедувалите са до 40%, което е прекомерно ниско равнище на отбрана против тази вълна. И по тази причина би трябвало ефикасен надзор върху противоепидемичните ограничения ", уточни Златанов.

" В момента тече среща с всички експерти – имунолози и епидемиолози, с една-единствена цел - да се вземат съответни и навременни противоепидемични ограничения. Нивото на разпространяване към този момент е високо, заболелите е към този момент от 29 до 39-годишна възраст. Ще се опрем на проекта, който сме създали, защото е широкообхватен. Мерките ще са ориентирани към тази група, която е, заради това, че посещават места с повече хора, дистанцията е по-близко и има задоволителни условия за разнасяне на Делта разновидността ", добави Златанов.

В началото на идната седмица евентуално ще бъдат въведени нови ограничения и ще се следи прецизно контрола върху осъществяването.
 Още 40 лекари не доближават на Спешната помощ в София Още 40 лекари не доближават на Спешната помощ в София
40 лекари не доближават за окомплектоване на екипите в Спешна помощ-София. Това заяви краткотрайно изпълняващия длъжността шеф на звено...

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР