Здравните власти дават брифинг по темата за разпространението на COVID-19

...
Здравните власти дават брифинг по темата за разпространението на COVID-19
Коментари Харесай

Започват проверки за маски на закрито в заведенията по Черноморието

Здравните управляващи дават брифинг по тематиката за разпространяването на COVID-19 и ограниченията против инфекцията.

" Към момента сме 44 на 100 хиляди, с цел да преминем към идната зона и да излезем от зелената, би трябвало да достигнем 95 на 100 хиляди души. Поне в околните 10 дни няма да влезем в идната зона. Трябва да действаме превантивно, би трябвало да бъдат взети в точния момент - самоконтрол, самодисциплина, маски, стерилизация и отдалеченост ", съобщи заместник-министър на опазването на здравето доктор Александър Златанов, представен от Българска национална телевизия.

По думите му заради разгара на летния сезон и скупчването на хора, в крайпътните заведения и бензиностанциите е належащо да се носят маски, което ще отдалечи страната ни от прекосяването в идната зона по заболеваемост от COVID-19.

" Приканваме хората към отговорно държание по заведенията, летните и планинските курорти, приготвяме заповед за реализиране на надзор от институциите, които се грижат за това - Министерство на вътрешните работи, РЗИ, БАБХ и общините, които имат правото да глобяват ", добави доктор Александър Златанов.

Според него, в случай че се съблюдават тези ограничения, България може дълго време да остане в зелената зона.

Проверките ще обзет заведенията, които са на закрито по черноморските курорти, бензиностанциите и хората, преминаващи директно през България.

Санкцията е 300 лв. за неносене на маска и неспазване на ограниченията.

" Целта е да се спре развиването на пандемията в страната. Ще се работи по Плана. Всеки регион, с решение на щаба, на регионално равнище, има право да вкарва спомагателни ограничения като да вземем за пример инспекция по плажове, призоваване. Има леко потегляне нагоре, хората започнаха за форсират имунизацията си ", разяснява доктор Александър Златанов.

По думите му се планува при четвърта вълна страната да разполага с над 7000 кревати за неусложнени и над 500 за интензивно лекуване. Готови сме да разкриваме кревати, при нужда, в столицата има задоволително кревати, разясни доктор Александър Златанов. Той посочи, че районните лечебни заведения също са готови да покрият потребностите от Коронавирус, както и другите потребности на пациентите. Д-р Александър Златанов добави, че новият Делта-вариант може да се изисква по-дълъг интервал на лекуване.

Той разяснява и заплащането на медиците на първа линия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР