Здравните служители на САЩ твърдят, че не разполагат с достатъчно

...
Здравните служители на САЩ твърдят, че не разполагат с достатъчно
Коментари Харесай

САЩ: Нямаме достатъчно ваксини срещу маймунска шарка

Здравните чиновници на Съединени американски щати настояват, че не разполагат с задоволително ваксини против маймунска едра шарка, с цел да посрещнат възходящото търсене, написа Би Би Си.

Досега в Съединени американски щати са регистрирани над 1800 случая, само че се счита, че броят им е занижен, защото тестванията също се бавят. Нараства загрижеността по отношение на скоростта на разпространяване на маймунската едра шарка, изключително в Ню Йорк, епицентъра на епидемията в Съединени американски щати, съобщи Би Ти Ви.

Заболяването, което се характеризира с лезии по кожата, нормално минава от единствено себе си, само че може да бъде извънредно мъчително.

Повечето доказани случаи са измежду мъже, които имат интимни връзки с мъже, макар че всеки може да се болести с вируса.

" Все още не разполагаме с количеството ваксина, което бихме желали в този миг ", съобщи шефът на Центъра за надзор на болесттите в Съединени американски щати Рошел Валенски на брифинг.

Съединени американски щати са получили 370 000 от общо близо 7 млн. дози ваксина, които държавното управление е закупило. Но се чака милиони от дозите да дойдат едвам през идната година.

По данни на Министерството на здравеопазването и човешките запаси на Съединени американски щати федералното държавно управление е популяризирало към 156 000 дози в цялата страна и чака да стартира да изпраща още 130 000 дози от понеделник.

По-рано тази седмица уебсайтът за имунизации на град Ню Йорк се срина, защото хиляди хора се опитваха да си запишат срещи за имунизация едновременно.

Истинският обсег на епидемията в Съединени американски щати не е прочут, защото диагностичните проби са забавени, а появяването на признаците може да отнеме до три седмици. Преди месец в Съединени американски щати бяха регистрирани единствено 45 случая.

" Все още имаме проблеми с наличността на проби и доставките на ваксини, всички тези проблеми, които видяхме при COVID-19 ", сподели епидемиологът Грег Гонсалвес.

По данни на американските Центрове за надзор на болесттите над 12 500 случая на маймунска едра шарка са регистрирани в близо 70 страни.

Наличието на огнища на маймунска шарка допълнително от 50 страни продължава да е опасност, показват от организацията
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР