Здравните експерти са единодушни, че редовното застояване грам не е

...
Здравните експерти са единодушни, че редовното застояване грам не е
Коментари Харесай

Най-добрата поза за по-дълъг живот

Здравните специалисти са единомислещи, че постоянното застояване грам не е потребно и води до нежелани странични резултати, освен това в дълготраен проект. Седналото състояние ни лишава от редица съществени придвижвания, които нарушават мисловната ни активност, настроението, отпускат мускулите, а представителките на нежния пол могат да изгубят плодовитостта си.
 Храненето, разходката незабавно след него и какви са изгодите
Ползите от разходката незабавно след хранене

Струва си да опитаме

, че неналичието на придвижване краде и скъпи години от живота ни. И тъй като всеки има потребност да поседне, група от специалисти прави изследване, с цел да разбере коя е най-здавословната поза.

През 2005 година списание National Geographic за първи път загатва по този начин наречените Сини зони на Земята - дребни и отдалечени региони, които се отличават с максимален брой столетници.
 Снимка 550173

Автор на термина е откривателят и публицист Дан Бютнер, който концентрира цялата си кариера в проучването на най-възрастните хора в света.

" Най-дълголетните дами в историята са живели в Окинава (най-южната префектура в Япония - бел. а.) и от персонален опит знам, че са седели на пода ", споделя ученият пред Well+Good. " Прекарах два дни със 103-годишна жена и я видях да се изправя и да сяда на пода 30 или 40 пъти, което се равнява на 30 или 40 клякания дневно ", прецизира още Бютнер.
 Снимка 550174

Именно седналото състояние на пода се оказва като цяло най-полезно за здравето ни и надлежно - удължава живота. Здравните експерти изобщо не са учудени от този факт и изясняват какво тъкмо се случва в организма ни през това време.
 Работата от леглото, позата и изгодите за мозъка и гърба ни
Работа от леглото - да или не

Ще увеличи ли продуктивността ни тази поза

Тази поза кара тялото ни да работи по-усилено и да се бори повече с гравитацията. Също по този начин усъвършенства нашата еластичност, силата и функционалността на мускулите, както и координацията. А всички те, взети дружно, въздействат удобно върху продължителността на живота, прецизират още от.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР