Здравни служители и представители на Червения кръст проверяват кораб на

...
Здравни служители и представители на Червения кръст проверяват кораб на
Коментари Харесай

Здравни експерти проверяват акостирал в Италия кораб с мигранти

Здравни чиновници и представители на Червения кръст ревизират транспортен съд на италианската брегова защита със 150 мигранти на борда, който от дни е в пристанище в Сицилия, съобщи Асошиейтед прес. Здравните специалисти желаят да ревизират хигиеничните условия на кораба "Дичоти ", чийто екипаж избавил мигрантите на 16 август. Плавателният съд дебаркира в пристанището на Катания по-рано тази седмица.

Днес кола за спешна помощ докара медицински произведения, които да бъдат качени на кораба.

През последните няколко години близо 600 000 претенденти за леговище са били доведени в Италия, откакто са били избавени в морето.

Вътрешният министър Матео Салвини упорства мигрантите от кораба да не бъдат допускани в страната, до момента в който други страни от Европейския съюз не се съгласят да ги вземат.

Голяма част от мигрантите на борда на "Дичоти " са мъже от Еритрея. На малолетните и болните пасажери през последните дни беше позволено да слязат от кораба.

Според италиански медии здравните управляващи в Катания са наредили неотложно да бъдат свалени от кораба 16 мигранти. Агенция АНСА оповестява, че двама души от общо 11 дами и петима мъже може да са заболели от туберкулоза, показва ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР