Здравната система все още не работи на ръба на силите

...
Здравната система все още не работи на ръба на силите
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Здравната система все още не работи на ръба на силите си

Здравната система към момента не работи на ръба на силите си, само че е под неправдоподобен напън. Това сподели вицепремиерът Томислав Дончев в изявление в предаването „ Тази събота “ bTV.
„ Държавата прави това, което би трябвало да се направи “, акцентира той. 

 80 милиона лева в допълнение за медиците на първа линия (ВИДЕО) 80 милиона лева в допълнение за медиците на първа линия (ВИДЕО)
„ Осигуряваме в допълнение 80 милиона в допълнение за Оперативна стратегия за „ Развитие на човешките запаси “. С тези с...
„ Има огромна разлика сред обстановката в този момент и обстановката напролет. Това, което направихме с по-твърдите ограничения рано подхванати е да спечелим време. Използвахме това време да се подготвим. Ще ви напомня, че когато знаехме единствено през телевизионния екран, когато се появиха първите случаи в страната, българските лекари и медицински сестри, като се изключи че нямаха нужното съоръжение, те знаеха за това заболяване единствено от сътрудниците си в Китай. Сега обстановката е друга “, добави Дончев, представен от организация " Фокус ".
Той акцентира, че разковничето е държанието на хората, доста преди да стигнат до болничната помощ. Дончев сподели, че и най-съвършената контролна система не може да измести персоналната отговорност.
„ Здравната рецесия трансформира държанието на хората. Предполага спомагателни разноски. Полага на тестване всички останали система “, уточни вицепремиерът. Дончев добави, че измежду самите специалисти има спор какъв брой твърди и какъв брой обхватни би трябвало да бъдат ограниченията.
„ Когато има нужда от по-твърди ограничения, от тези сега, те ще бъдат подхванати. COVID-19 има във всички останали европейски страни и ние следим извънредно деликатно какво вършат другите. Тоталното затваряне е най-лесната мярка от здравна позиция. Тя обаче е с най-тежки последствия върху стопанската система. В този смисъл ограниченията би трябвало да са умерени. Ако е належащо районни, гъвкави, съобразявайки се със обстановката “, изясни още вицепремиерът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР