Здравната система в момента функционира заради огромните усилия на лекарите

...
Здравната система в момента функционира заради огромните усилия на лекарите
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Ако зеленият сертификат не отпадне от април, отново излизаме на протест

Здравната система сега действа поради големите старания на лекарите да извършват своите отговорности, макар разпоредбите, които им постановат от Министерството на здравеопазването и от страна на болничните управи, които работят повече като търговски сдружения, в сравнение с като публични здравни заведения. Това сподели ръководителят на „ Възраждане " Костадин Костадинов в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

Той съобщи, че стои зад поисканата от него оставка на здравния министър, тъй като това е честен акт. „ Хората умират на прага на лечебните заведения поради тези правила, които са въведени от Министерството на здравеопазването или от някои болнични управления ", безапелационен бе той.

Заради пандемичната конюнктура са наложени редица ограничавания до достъп до здравна помощ, в това число и плановият банкет, акцентира той.

Костадинов бе безапелационен, че в случай че зеленият документ не отпадне от април, каквато поръчка е дал самият Кирил Петков, „ Възраждане " още веднъж ще излезе на митинг. „ Аз мисля, че здравият разсъдък ще надделее. Най-вероятно в сряда ще бъде идващото съвещание на работната група - в нея вземат участие единствено експерти, медицински лица, специалисти. Смятам, че в границите на ден-два ще стигнат до общо приемливо за всички решения. Видимо е, че зеленият документ не работи, очевадно е, че той не реализира своята цел - болестта се движи със свои лични темпове ", съобщи водачът на „ Възраждане ".

Той акцентира, че няма никаква взаимозависимост сред % на имунизация с % на инфекциозност. Една част от страните в Западна Европа, които са с близо 90% имунизирано население, имат доста по-голям % заболели сега, което демонстрира, че имунизацията на процедура не работи.

По думите на Костадинов 10 от 13-те народните представители от „ Възраждане " са получили уведомления за санкции за неспазване на противоепидемичните ограничения в постройката на Народното събрание. „ Ще ги апелираме по административен път, по този начин, както аз съм обжалвал три пъти до момента сходни санкции, които са ми налагани, и три пъти съм ги печелил. Тази административна наредба е безусловно противозаконна, неиздържана ", съобщи той и добави, че досега над 50 000 сходни каузи са извоювани от българските жители.

„ Възраждане " гласоподава срещу приемането на „ Бюджет 2022 " по всички параметри, съобщи Костадинов. Причината за това е, че с него страната продължава да задлъжнява със средства, които отиват главно за обществени разноски, без да водят след себе си някакъв дълготраен дълготраен стопански напредък.

Той разяснява и абсурда с „ Булгаргаз " за продажбата на огромно количество газ на румънската страна. „ Притеснително е, тъй като виждаме по какъв начин се вложиха големи старания и пропагандна пристрастеност, с цел да се махне остарялото управление, и по-късно виждаме по какъв начин още първото решение на първия ден на новото управление провокира доста съществени опасения, че остарялата процедура продължава ", съобщи Костадинов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР