Здравната система в България е генетически увредена. Нейният замисъл е

...
Здравната система в България е генетически увредена. Нейният замисъл е
Коментари Харесай

Доцент Мангъров: Не е редно частни болници да вземат пари от Здравната каса

Здравната система в България е генетически повредена. Нейният план е сгрешен в основата си. Първото нещо, което би трябвало да се промени, е метода на финансиране. Част от налозите би трябвало да отиват за здравно обслужване, а не да се удържат настрана здравни вноски.
Това съобщи главният критик на държавното управление измежду лекарското съсловие доцент Атанас Мангъров в подкаста " Поправете ме, в случай че бъркам ".

 Миролюба Бенатова с следствие за източване на Здравната каса от Правителствена болница (ВИДЕО) Миролюба Бенатова с следствие за източване на Здравната каса от Правителствена болница (ВИДЕО)
Има ли източване на средства от Здравната каса по клинична пътека „ Емболия и тромбоза на долните крака “ в болница &bdquo...
Той обясни кои са сбърканите модели в здравната ни система и по какъв начин това би могло да се промени.
Доцентът счита, че българското опазване на здравето не би трябвало да се основава на пазарен принцип, тъй като " не е автосервиз ". Той съобщи още, че трудът на медиците в България би трябвало да се заплаща почтено, с цел да не вървят те в чужбина да гледат възрастни хора, с цел да могат да се препитават.
При сегашната система лекарите са заинтригувани от източване на Здравната каса, тъй като парите са обвързани със цената на лекуването и това би трябвало да бъде променено, уточни още Мангъров.
Той възропта и против практиката частни лечебни заведения да вземат пари от НЗОК, тъй като по този начин се губи частният принцип.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР