“Здравната система не се е сринала, по-скоро е под високо

...
“Здравната система не се е сринала, по-скоро е под високо
Коментари Харесай

Д-р Иван Маджаров: Здравната система се справя, но обществото се провали

“Здравната система не се е сринала, по-скоро е под високо напрежение “. Това съобщи пред Българска национална телевизия ръководителят на Българския лекарски съюз.
“По метода, по който породи епидемията още пролетта, е мъчно даже и система, която е много по-богата и развита откъм съоръжение, да посрещне тази рецесия “, сподели доктор Маджаров. “Системата се оправя, само че обществото се провали. Когато приказваме за обществото, то съдържа в себе си и ръководещите, и инакомислещите, и опозицията, и всички, които живеем дружно “, уточни още ръководителят на БЛС. На въпрос трябват ли по-строги ограничения, доктор Маджаров попита до каква степен те могат да се наложат. “Ние не можем да наложим обикновени ограничения за носене на маски, представяте ли си по какъв начин би звучало сега затваряне на страната “, сподели той.
 Председателят на Лекарския съюз: Ще има върнати случаи за болница. Да се махне PCR за подаяние на кръвна плазма Председателят на Лекарския съюз: Ще има върнати случаи за болница. Да се махне PCR за подаяние на кръвна плазма
Още през днешния ден би трябвало да се махне условието за позитивен PCR тест, с цел да се подари кръвна плазма. Писал съм несъмнено 10 писма до здравно мин...
Според него отпуснатите в допълнение 81 милиона лв. в кратковременен проект ще дадат глътка въздух, в дълготраен – “трудно може да се чака с такава сума да се случи нещо значимо в системата “. Д-р Маджаров сподели, че сега има отлив на искащи да учат за медицински сестри. Това демонстрира, че престижът на тази специалност се е сринал. “Медицинските сестри, според от това къде работят, взимат разнообразни заплати. Има сестри, които взимат 700 лева, и такива, които взимат 1 500 лева Тези с огромните заплати са най-квалифицирани и работят в най-тежките браншове “, сподели още доктор Иван Маджаров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР