Здравната система може да издържи до края на октомври, дори

...
Здравната система може да издържи до края на октомври, дори
Коментари Харесай

Проф. Витанов: При над 10 хиляди хоспитализирани с коронавирус ще има голям натиск над системата

" Здравната система може да издържи до края на октомври, даже при тези равнища на инфектирани с дневно ". Това сподели математикът на НОЩ проф. Николай Витанов пред БТВ. Според него при над 10 хиляди приети в болница ще има огромен напън над системата и ще има повече в интензивни отделения, а експертите понижават.
Проф. Витанов не предвижда затваряне на учебни заведения до края на първия период, тъй като сме надалеч от заразяването, което би довело до тази строга мярка. " Има общ принцип, когато 1% от системата излезе от строя по едно и също време, човек би трябвало да почне да се замисля. Системата от учители и възпитаници е – 700 000 възпитаници и към 70 000 учители. Когато 1 на 100 излезе по едно и също време, т.е. 7 000 възпитаници приблизително са по едно и също време заболели и 25 учебни заведения са по едно и също време затворени, тогава управлението на МОН би трябвало да седне и да преразгледа обстановката, доста сме надалеч от тази работа. Трудно ще се осъществя в първи период при тези стойности “, счита проф. Витанов.
 Пореден връх: 612 инфектирани с ковид, процентът позитивни проби надвиши 10 на 100 Пореден връх: 612 инфектирани с ковид, процентът позитивни проби надвиши 10 на 100
За четвърти следващ ден бе маркиран нов връх на инфектирани с ковид в България. Освен като безусловно число, още веднъж се повишава и п...
Той обаче обърна внимание на атмосферните условия през есента и зимата, както и на неспазването на ограниченията, което може да ни приближи до края на месеца до недобрия сюжет с 30 000 заболели от COVID-19. Според него не е трябвало да се разхлабват толкоз доста ограниченията през юни.
“Ще се разделим с ковид, като се появи ваксина или дейно лекарство, до тогава ще си пълзи постепенно тази пандемия, здравната система не трябва да се натоварва, с цел да може всеки да получи здравна помощ “, сподели още експертът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР