Здравната система може да издържи до края на октомври, ако

...
Здравната система може да издържи до края на октомври, ако
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Системата може да издържи до края на октомври |

Здравната система може да издържи до края на октомври, в случай че инфектираните останат над 500 нови случая на ковид , каза математикът на НОЩ проф. Николай Витанов пред бТВ.

Той изясни, че при над 10 000 приети в болница ще има голям напън върху системата при намаляващ брой на експертите. Ще има и повече интензивни отделения.

Професорът бе безапелационен, че не е трябвало да се разхлабват толкоз доста ограниченията през юни. " Ще се разделим с ковид, като се появи ваксина или дейно лекарство. Дотогава ще си пълзи постепенно тази пандемия, здравната система не трябва да се натоварва, с цел да може всеки да получи здравна помощ ", сподели още експертът

Според него няма да има затваряне на учебни заведения до края на първия период, " тъй като сме далеч от заразяването, което би довело до тази строга мярка ".  " Има общ принцип, когато 1% от системата излезе от строя, човек трябва да почне да се замисля. Системата от учители и възпитаници е - 700 000 ученици и към 70 000 учители. Когато 1 на 100 излезе по едно и също време, т.е. 7000 ученици средно са по едно и също време заболели и 25 учебни заведения са по едно и също време затворени, тогава ръководството на МОН би трябвало да седне и да преразгледа обстановката. Много сме далеч от тази работа ", разяснява проф. Витанов. 

Но подсети за изискванията през есента и зимата, както и на неспазването на ограниченията, което може да ни приближи до края на месеца до недобрия сюжет с 30 000 заболели от COVID-19.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР