Здравната система е подложена на натиск не заради повишаване броя

...
Здравната система е подложена на натиск не заради повишаване броя
Коментари Харесай

Един на всеки 10 здравни работници е с положителен тест за COVID-19 във Великобритания

Здравната система е подложена на напън не поради повишение броя на приетите в болница с тежки случаи на ковид, а тъй като по последни данни близо 110 хиляди здравни служащи или един на всеки 10 в Кралството, отсъства от работа поради позитивен тест за COVID-19 и наложителната седемдневна самоизолация.

В Англия учениците ще бъдат тествани най-малко един път преди да се завърнат за новия период тази седмица. Въвежда се и наложително носене на маски в класните стаи.

" Това е условие, с което споделяме на учебните заведения, че е доста по-добре за няколко седмици да има маски в класните стаи, с цел да понижим растежа на разпространяване. Това ще държи децата в клас, в учебно заведение, а " Омикрон ", да се надяваме, отвън класната стая ", изясни Надим Захауи, министър на образованието.

Премиерът Борис Джонсън съобщи, че сега има близо 2 милиона свободни часове за слагане на трета доза ваксина и прикани хората да ги употребяват.

" Направете го в този момент. Това може да промени света. По-голямата част от хората, които са в отделения за интензивно лекуване, за жалост, не са били имунизирани и за жалост голямото болшинство или към 90% не са били с трета доза ", сподели той.

С две дози ваксини са близо 84% от британците, а с три – близо 60 на 100.

Въпреки че здравният министър съобщи, че британците би трябвало да се научат да живеят с ковид, това към този момент е много мъчно постижимо.

Една от водещите железопътни компании спря влаковете си, тъй като огромна част от личния състав ѝ е с COVID-19, има анулирани стотици полети, както и усложнения с публичния градски превоз и снабдяването със артикули и консумативи поради отсъствието на чиновници, които са в наложителна самоизолация с по-леко протичащия " Омикрон ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР