Здравната реформа не е реформа, това е здравен геноцид. Toва

...
Здравната реформа не е реформа, това е здравен геноцид. Toва
Коментари Харесай

Нинова: Здравната реформа не е реформа, а здравен геноцид

Здравната промяна не е промяна, това е здравен геноцид. Toва сподели ръководителят на ПГ на "БСП за България " Корнелия Нинова, която прочете декларация от името на групата от трибуната на Народното събрание.

1 октомври е разгласен за интернационален ден на възрастните хора. В този ден отдаваме уважението си към хората от третата възраст и приноса им към построяването на нашето общество. Честит да е празникът Ви. Но го споделям с почитание, само че и с горест и с опрощение, че през днешния ден 1,5 млн. пенсионери живеят на прага на бедността. Обръщам се към ръководещите с упрек, че отхвърлиха Закона за възрастните хора и че отхвърлиха настояването ни за преизчисляване на всички остарели пенсии. В същото време се предлага промяна в здравната система, съгласно която би трябвало да се заплащат 12 лева в допълнение застраховка. Защо страната и през днешния ден не заплаща дължимите осигуровки за пенсионерите? Кога ще върнете тези 1,5 милиарда лева, които Симеон Дянков взе от Здравната каса. Вместо това натоварихте българските жители в допълнение. Това не е здравна промяна, това е здравен геноцид, съобщи Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия напомни, че от 1 юли се усилиха токът и цената на водата, а също така КЕВР през днешния ден реши да усили и цената на природния газ с 14% от 1 октомври. Как ще се отрази това на живота на българите? На цените това ще се отрази с ценови потрес. Освен обещаните 300 лева минимална пенсия от Обединени патриоти, тя ще се усили следващата година с сред 2 и 5 лева Забрави се обещанието на ръководещите, че няма да вдигнат налози и осигуровки – ето това е нашата страна, уточни социалистката.

Тази власт бърза, до момента в който е млада да си обезпечи старините, акцентира Корнелия Нинова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР