Здравната политика е индивидуална за всяка страна в ЕС. Това

...
Здравната политика е индивидуална за всяка страна в ЕС. Това
Коментари Харесай

ВМРО зове правителството да не се държи като сираче в ъгъла на масата на ЕС

Здравната политика е самостоятелна за всяка страна в Европейски Съюз . Това е съюз, учреден на солидарността, в който всяка страна е суверенна и с равно право на глас с останалите. Това декларират в своя позиция от Вътрешна македонска революционна организация във връзка премисляните нови правила за пътуването в Европа поради пандемията от ковид.

Те са безапелационни, че е извънредно време " българското държавно управление да спре да се държи като доведеното сираче в ъгъла на масата ".

" Утре ще изискат от нас документ за еднополов брак, с цел да пътуваме. И това ли ще приемем? Ако за имунизацията хората към момента си мълчат, за последното няма да Ви простят, повярвайте го, господа ", предизвестяват от партията.

Те акцентират, че всяко оттегляне пред Брюксел е отвод от суверенитет.

Войводите напомнят, че преди два дни Европейската комисия предложи. Поредица страни връщат рестриктивните мерки, макар че са постигнали на практика всеобщи равнища на имунизация, а у нас продължава отлагането на пълноценния образователен развой.
 Европейска комисия предлага 9 месеца годност на Covid документите за пътешестване
Европейска комисия предлага 9 месеца годност на Covid документите за пътешестване

А от 10 януари страните да отворят за имунизирани гости

" В това време в нашата част от света се оформят две неуместни крайности: демократичните елити стартират от ден на ден и повече да се държат фашизоидно, с от ден на ден крайни условия, излишно тестване и рестрикции. От другата страна, проводници на непознати ползи у нас излизат с искрено нездравословни тайни теории ", акцентират от Вътрешна македонска революционна организация.

Според тях страната ни би трябвало да се опълчи на новите правила, обсъждани от Европейска комисия, и да желае опазване на актуалните за напредване в Европа. В противоположен случай се нарушавали съществени постулати, залегнали в Договора за Европейски Съюз - свободното напредване на хора, артикули и услуги. От партията показват, че в случай че тези правила се нарушават еднолично, значи се нарушава и правилото на взаимност, върху който е построена Общността.

Войводите напомнят, че към този момент публично се слага въпросът и децата над 5 години да бъдат имунизирани , а тези над 13 години да бъдат приравнени към възрастните във връзка с разпоредбите за пътешестване, т.е. да са имунизирани с две междинни и бустерна доза. Те са безапелационни, че това е изцяло неприемливо.
 Европейски Съюз стартира спор за бустерни ваксини за свободно предвижване
Европейски Съюз стартира спор за бустерни ваксини за свободно предвижване

Европейска комисия би трябвало да показа предложение за придвижване с Covid пропуски, " цифров документ е от първостепенно значение "

За Вътрешна македонска революционна организация е неприемливо и наложителното имунизиране , освен това с локдаун, препоръчано от Австрия.

Те разясняват, че не са срещу имунизациите, само че имат вяра, че хората би трябвало да се имунизират след осведомено единодушие.

От Вътрешна македонска революционна организация акцентират и че в страни като Нидерландия и Австрия с над 70-80% имунизирани болестта не стопира да върлува. По тази причина бил чудноват фактът, че апелите за наложително и в допълнение имунизиране идват точно от тях.

" Да, имунизацията явно оказва помощ за по-леко прекосяване. Но хората в Европа не са отговорни, че от най-малко година бяха убеждавани, че с имунизацията идва и свободата от вируса. Това се оказа подвеждащо и в този момент брюкселските елити би трябвало да поемат виновността, а не да я стоварват върху народите ", упорстват те.

Вътрешна македонска революционна организация желае лидерска полемика на равнище Европейски Съюз, която да излезе с общ проект, който обаче да не е " в жанр Оруел и да включва дамгосване, лишаване на права, гонене и принудително налагане на каквото и да е ".

По тази причина съгласно тях с изключение на тесните специалисти в този спор би трябвало да вземат участие и същински политически водачи.
 Европейски Съюз също затваря граници за 7 страни поради новия Коронавирус вид
Европейски Съюз също затваря граници за 7 страни поради новия Коронавирус вид

Решението беше предстоящо
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР