Здравната ни система не е готова и продължава да не

...
Здравната ни система не е готова и продължава да не
Коментари Харесай

Лекар алармира: Липсва организация, за да издържи здравната система на голям наплив от пациенти

Здравната ни система не е подготвена и продължава да не е подготвена за огромен напор на хора, освен поради ковид. Не е въпросът единствено до кревати, а до организация. Добрата организация, защитните ограничения и консултация с доктор без да се чака по опашки. Българският пациент е трансфорат в един куриер, с цел да си вземе инсулина да вземем за пример – да върви по кабинети, с бележки. Това съобщи доктор Станимир Хасърджиев, един от създателите и ръководител на Национална пациентска организация (НПО), пред Българска национална телевизия.
На въпрос какво се случва за електронното опазване на здравето, Хасърджиев огорчено казано – все се приказва за февруари или март, само че за коя година? Той подсети, че тъкмо рисковите групи хора по света бяха облекчени неимоверно бюрократично, с цел да си стоят повече у дома.
Хасърджиев предизвести, че Неправителствени организации работи да убеди здравните управляващи да има механически решения, тъй че хронично заболели пациенти да не бъдат разкарвани по лекарски кабинети.
Още: " Коронавирусът у нас: 12 смъртни случая за ден, спад в % на позитивни проби "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР