Здравната ни система е поставена наистина под сериозно напрежение. Там,

...
Здравната ни система е поставена наистина под сериозно напрежение. Там,
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Стигнахме дотук, защото не бяхме достатъчно сплотени като общност

" Здравната ни система е сложена в действителност под съществено напрежение. Там, където работя аз, всички кревати са цялостни. Кислородните съоръжения се пълнят непрекъснато ". Това съобщи в предаването " Лице в лице " по БТВ пулмологът.
" Необходимо е да се направи нещо. Дълго време молих за съблюдаване на обикновените ограничения, като носене на маски и физическата отдалеченост. Ако ние ги спазвахме като общество, нямаше да има потребност да вършим каквото и да било друго ", безапелационен е доктор Симидчиев. " Понеже това не се случва, контролът на пандемичния развой излиза отвън надзор и е належащо да се ползват по-строги ограничения, които да лимитират скоростта на разпространяване на вируса ", добави той. " И болните са доста, и здравната ни система изнемогва. Имаме голям брой проблеми, които вирусът ги изкарва на повърхността като с лупа ", сподели още пулмологът.
 Д-р Александър Симидчиев: Претоварването на системата е реалност Д-р Александър Симидчиев: Претоварването на системата е реалност
" Трябва да има указател. Всеки човек, който е лекуван с плазма, да бъде регистриран. След това да се направи разбор каква е степента на...
" Вече на практика има 2 подготвени ваксини, които ще дойдат в обозримо бъдеще. Ако реализираме ваксинално покритие от към 80 %, това ще е гаранция, че няма да има останали огнища. Проблемът е, че една огромна част от хората ще бъдат срещу имунизирането. От научна позиция това е извънредно неприятно, а от здравна позиция е напряко нездравословно. Въпросът е какво би трябвало да създадем, с цел да убедим хората, че това е нужно ", сподели доктор Симидчиев.
Той посочи, че при всички състояние по-строги ограничения ще дадат резултат на всички места, където бъдат приложени. " Стигнахме дотук, тъй като не бяхме задоволително сплотени като общественост. Ако бяхме сплотени, щяхме да реализираме резултат. При нас трябваше да използван интелекта си групово ", сподели още доктор Симидчиев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР