Здравната криза в България е извън контрол. Минаха шест месеца,

...
Здравната криза в България е извън контрол. Минаха шест месеца,
Коментари Харесай

Заместник на Цветанов: Здравната криза в България е извън контрол, а правителството само симулира дейност

Здравната рецесия в България е отвън надзор. Минаха шест месеца, в които българските управляващи можеха да приготвят лечебните заведения и да обезпечат на българските медици почтени и безвредни условия на труд.

Това написа зам.-председателят на Политическа партия "Републиканци за България " в обществената мрежа Facebook. Ето какво още споделя той:

"Не го направиха, тъй като им лисват знанията, уменията и мотивацията да се погрижат за здравето и живота на хората. Правителството от дълго време е не запомнило по какъв начин да служи на жителите, а е способно само и единствено да симулира активност. Подобен фалш е тъжна и жалка картинка. България може и заслужава доста повече.

В програмата на Политическа партия „ Републиканци за България “ опазването на здравето и развиването на българската медицина са приоритет. В България работят и живеят доста лекари, чиито познания и умения са на международно равнище. Вместо да им пречи, страната би трябвало да е техен другар и правилен съдружник. Няма съвременна страна без съвременно, качествено и налично опазване на здравето. В последните 10 години, за жалост, медицината се трансформира в търговия, а лекарите в безгласни букви в една несправедлива система. Високата цена за това ще я заплати всеки от нас.

Моментът за смяна настъпи. Здравето и благоденствието на българските жители няма по какъв начин да се трансформира в пленник на партийни, или на каквито и да е други ползи. Фокусът би трябвало да е върху потребностите на жителите. От Политическа партия „ Републиканци за България “ сме безпределно признателни на българските лекари за лишенията и напъните в сегашната рецесия. Признателни сме също и на българските студенти по медицина, които сега дават всичко от себе си като доброволци, с цел да издържи здравната система на натиска от пандемията.



Искам да знаете, че не сте сами в тази борба. Макар постоянно забравяни и охулвани, слънцето ще изгрее и на вашата улица. Ще направя всичко допустимо, с цел да може гласът ви да бъде чут. Едно би трябвало да е ясно - в случай че нямаш здраве, нямаш нищо. Компромис с нещо толкоз значимо повече не може да се прави. Ако желаеме България да има работеща и устойчива здравна система, до която всеки български жител да има достъп, в този момент е времето да се борим за такава. Утре може да е късно ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР