Здравната криза още диктува случващото се на политическия хоризонт. Предстои

...
Здравната криза още диктува случващото се на политическия хоризонт. Предстои
Коментари Харесай

Политолози разкриха какви избори за парламент ни очакват през март

Здравната рецесия още диктува протичащото се на политическия небосвод. Предстои още най-малко месец да се приказва по тази причина. Все още жителите не приказват за политическия фронт и какво ще стане на изборите. Това съобщи пред Българска национална телевизия политологът Слави Василев.

"Здравните данни ще диктуват новините - Национален статистически институт регистрира висока смъртност у нас и това ще тормози хората. Вотът и акцията за изборите ще минат под знака на ковид ", добави още политологът доцент Стойчо Стойчев.

"Ролята на президента ще е основна - той ще е поръчител за провеждането на почтени избори. Радев ще концентрира публичното внимание по избрани сигнали по време на вота, счита Василев.

Най-голямата гаранция за честността на едни избори са самите партии във вота. Всяка партия има свои покровители, сподели доцент Стойчев.

"Да, само че другите партии имат друга тежест - не всички партии имат покровители на локално равнище ", отговори Василев.

"Машинното гласоподаване върви по график. Електронното гласоподаване е проблематично и то е на надалеч по-начално равнище. Електронното гласоподаване е добре в страни, в които няма загадка на вота и всеки афишира с горделивост гласа си. Високата технология дава в ръцете на "брокерите на гласове " достъп до вас и операции. В тъмната стаичка няма кой да види какво сте зачеркнали ", разкри политологът Стойчев.

Слави Василев пожела опозицията, в лицето на Българска социалистическа партия, да има сили за изборите, а "политическата мафия " да сдаде властта.

"Конкуренцията на идващите избори ще е доста огромна. Структурите на партии по места би трябвало да са доста мощни. Ляво и дясно стопираха да бъдат мобилизиращ фактор за вота, личностите са значими ", разкри доцент Стойчо Стойчев

"ДПС имат решаваща роля на балотажите на президентските избори през годините. През 2019 година имаше раздор сред Радев и Движение за права и свободи ", приключи той и за идните президентски избори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР