Здравната комисия на Европейския парламент отхвърли предложение на Европейската комисия,

...
Здравната комисия на Европейския парламент отхвърли предложение на Европейската комисия,
Коментари Харесай

Европейската комисия: ЕС не забранява кебапа

Здравната комисия на Европейския парламент отхвърли предложение на Европейската комисия, което да разреши използването на фосфорна киселина и фосфати в замразеното месо за гирос и дюнер-кебап.

Добавките са сега разрешени за приложимост в свежото месо, само че няма регулации по какъв начин те да се прибавят в замразено месо за дюнери. След серия от заглавия в печата за „ края на кебапа и гироса “, Европейска комисия и Екологичен потенциал излязоха с публично заявление, написа New Europe., представени от Фокус. 

Сузане Мелиор, евродепутат от Германия, отхвърли слуховете, че дюнерът е под опасност. „ Нищо няма да се случи и няма застрашен кебап, затова няма да има и застрашени работни места “, добави тя. Прес-секретар на Европейска комисия реагира на новините за потреблението на фосфатите и съобщи, че „ Европейски Съюз не не разрешава кебапа “.

„ Нашата роля е да сме сигурни, че храната е безвредна “, добави той. Според него добавките „ разрешават хомогенно заледяване, което предотвратява риска от небалансирана топлинна обработка и по този метод печеното месо, сервирано на потребителите ще бъде безвредно “, добави той.

„ Проектопредложението на Европейска комисия получи мощна поддръжка от страните членки, когато на срещата на Постоянната комисия от 25 септември 2017 година 24 от тях гласоподаваха в негова изгода “, съобщи прес-секретарят, наблягайки, че нито една страна в Европейски Съюз не е сложила под въпрос сигурността на препоръчаната приложимост на фосфати пред Комисията. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР