Здравната каса ще разполага с 3,8 млрд. лева догодина, реши

...
Здравната каса ще разполага с 3,8 млрд. лева догодина, реши
Коментари Харесай

НЗОК ще разполага с 3,8 млрд. лева догодина, реши НС

Здравната каса ще разполага с 3,8 милиарда лв. следващата година, реши Народното събрание при второто четене на бюджета й. Средствата са с повече от 400 млн. лв. по отношение на тазгодишния бюджет. 
Според ръководителя на здравната комисия доктор Даниела Дариткова , с финансовата рамка за другите действия подсигурява действието на системата: Додавайки постоянна финансова рамка за идната година с 407 милиона повече,  с разпределението на повече средства по обособените параметри на бюджета ние подсигуряваме, че дебатът за намирането на по-добър метод за оказване на здравна помощ може да бъде сполучлив и в действителност да имаме ефикасна здравна система.
Д-р Хасан Адемов от Движение за права и свободи предизвести, че запасът на Здравната каса не може да отговори съответно на вероятни рисковеКакво ще разпределяте, уважаеми дами и господа, от НЗОК. Какъв запас остава? Ами, недай си боже, в случай че има някаква сериозна зараза или нещо друго от къде ще се намерят спомагателни средства, като ние авансово изчерпваме запаса на касата.

Здравната вноска се резервира в размер на осем %, взеха решение още депутатите
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР