Здравната каса изпрати писма на 700 души с информация за

...
Здравната каса изпрати писма на 700 души с информация за
Коментари Харесай

НЗОК изпрати писма на 700 души с информация от здравните им досиета

Здравната каса изпрати писма на 700 души с информация за употребяваната от тях здравна и дентална помощ, отразена в осведомителната система на Касата.

Това е в границите на акция, която цели да включи интензивно пациентите в контрола върху изразходването на парите на пациентите за здраве, оповестиха от НЗОК. 

В писмата се съдържа информация, отразена в електронната система на НЗОК за интервала 2017 - 2018 г. 

Идеята на Здравната каса е пациентите да алармират, в случай че открият, че предоставената информация се разграничава от фактически получената здравна помощ. 

От НЗОК чакат сигнали, в случай че има регистрирана, само че неизвършена здравна активност, в случай че е отхвърлен достъп до здравна информация, в случай че качеството на здравната помощ не подхожда на критериите за качество в националните рамкови контракти, при поискани от болница, доктор или ортодонт суми отвън заплащаните от НЗОК за предоставените действия. 

Сигнали може да се подават на електронен адрес [email protected], на телефони: 02 9659 157, 02 9656 822, 02 9659 254, както и на адреса на Националната здравноосигурителна каса: 1407 София, ул. „ Кричим “ №1.

За всеки сигнал ще бъде осъществявана инспекция от контролните органи на НЗОК/РЗОК и ще бъдат подхванати законово откритите ограничения, дават обещание от НЗОК.

Всеки здравноосигурен може да влиза в персоналното си здравно досие и да съпоставя регистрираните с действително осъществените медицински действия. Това става посредством неповторим код за достъп, публикуван от НЗОК/РЗОК, с Персоналния идентификационен код, издаван от Националната организация за приходите или с електронен автограф.

От април 2013 година, когато стартира да работи новата функционалност на персонализираната осведомителна система на НЗОК, досега 100 878 здравноосигурени жители са получили неповторим код за достъп.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР