Здравната агенция на Европейския съюз призова страните членки да въведат

...
Здравната агенция на Европейския съюз призова страните членки да въведат
Коментари Харесай

Европа пришпорена да действа спешно на фона на ужасна COVID-19 перспектива

Здравната организация на Европейския съюз прикани страните членки да вкарат " незабавно " ограничения за противопоставяне на възходящия брой инфектирани и болни от COVID-19 , ден откакто европейският клон на Световната здравна организация (СЗО) предизвести, че тази зима може да умрат още 700 000 души на континента, съобщи " Франс прес ".

С повече от 2,5 млн. инфектирани и съвсем 30 000 умряли, обявени през последната седмица, Европа е надалеч най-силно засегнатият район понастоящем от вируса съгласно данните на Агенция Франс Прес.
 СЗО чака над 2,2 млн. смъртни случая от Коронавирус в Европа до март
СЗО чака над 2,2 млн. смъртни случая от Коронавирус в Европа до март

Облекченията в континентална Европа към този момент се лимитират, страните разискват наложителна имунизация

Тенденцията се усилва, изключително в страните с най-ниски равнища на имунизиране.

За завръщането на Европа в епицентъра на пандемията са упреквани бавните темпове на имунизация в някои страни, мощно заразния вид " Делта ", по-студеното време, което реалокира хората още веднъж на закрито, и разхлабването на рестриктивните мерки .

В допълнение, нарастват доказателствата, че отбраната, провокирана от имунизациите против заразяване и леко заболяване, понижава, което провокира апели за подсилващи (бустерни) дози.

Някои страни в Европа към този момент вкараха още веднъж строги ограничения, до момента в който други са подготвени да го създадат, от хора, изморени от ограничението на живота им през последната година и половина.
 Европейски орган предложи трета доза ваксина за всички възрастни
Европейски орган предложи трета доза ваксина за всички възрастни

С необикновен приоритет за тези над 40 години

Вчера европейският клон на СЗО предизвести, че до март 2022 година от COVID-19 могат да умрат още до 700 000 души в Европа и Централна Азия, в допълнение към 1,5 млн. души, които към този момент си отидоха поради вируса.

СЗО акцентира, че чака " висок или рисков стрес " в отделенията за интензивно лекуване тази зима в 49 от 53-те страни, които съставляват европейския район.

Европейският център за предварителна защита и надзор на болесттите (ECDC) предизвести през днешния ден, че неговото моделиране предвижда също толкоз тъмен резултат, в случай че не бъдат взети ограничения " незабавно ".
 Водещи лекари в Русия канят известни антиваксъри в COVID-19 отделения
Водещи лекари в Русия канят известни антиваксъри в COVID-19 отделения

" Може би по-късно ще измененията позицията си и по-малко хора ще загинат "

" Потенциалната тежест на болестта в ЕС/ЕИП (Европейско икономическо пространство) от разновидността Делта ще бъде доста висока през декември и януари , в случай че здравните ограничения не бъдат приложени в този момент в композиция с продължаващи старания за увеличение на темповете на имунизация измежду общото население ", се акцентира в изказване на ECDC.

Под 70 % от общото население в Европейски Съюз и ЕИП (Норвегия, Лихтенщайн и Исландия) са изцяло имунизирани.

" Това оставя огромна празнота във имунизацията, която не може да бъде преодоляна бързо и дава задоволително място за разпространяване на вируса ", ​​изтъкна ECDC.

" Трябва незабавно да се съсредоточим върху затварянето на тази бездна в имунитета, да предложим бустерни дози на всички възрастни и да въведем още веднъж нефармацевтични ограничения ", настоя шефът на ECDC Андреа Амон.
 Германия с рекорден брой нови случаи на COVID-19 за ден
Германия с рекорден брой нови случаи на COVID-19 за ден

Страната регистрира невиждана 7-дневна заболеваемост от началото на пандемията

Като цяло в Европейски Съюз 67,7 % от популацията е изцяло имунизирано , само че равнищата на имунизация варират доста в другите страни.

Едва 24,2% от българите са изцяло имунизирани против 86,7% в Португалия .

Амон предложи подсилващи Коронавирус дози за всички възрастни на възраст над 18 години, " с приоритет за хора над 40 години ".

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен повтори този апел през днешния ден, като написа в " Туитър ", че " бустерните дози би трябвало да бъдат налични за възрастни, с приоритет за хората над 40 години и уязвимите хора ".
 Антиваксър в Австрия, участвал на
Антиваксър в Австрия, участвал на " корона празненство " с цел да се болести, умря от Covid

Пациенти антиваксъри съзнателно се пробват да се заразят поради " зелен пропуск ", родители антиваксъри включват и децата си

Швеция, която към този момент предложи бустерни дози на тези на възраст над 65 години, в това време разгласи, че скоро ще ги направи налични за тези на възраст от 18 до 64 години.

Тя ще стартира с тези във възрастовата група от 50 до 64 години, посочи пред кореспонденти министърът на опазването на здравето Лена Халенгрен.

Междувременно страните от Централна и Източна Европа са тези с максимален брой умряли поради ниските равнища на имунизиране .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР