Здравко Попов - Кофето, е един от най-талантливите български боксьори.

...
Здравко Попов - Кофето, е един от най-талантливите български боксьори.
Коментари Харесай

Здравко Попов - Кофето: Мога да стигна далеч в профибокса

Здравко Попов - Кофето, е един от най-талантливите български боксьори. През 2012-а година той завоюва сребърен орден от европейското състезание за юноши (до 16 г.). На финала великотърновецът отстъпи на руснака Шамил Азимов с 8:10, само че съгласно всички експерти е заслужавал купата.
През предходната година Попов стана първенец на България при мъжете, откакто надделя четири съперници без да загуби нито рунд.
21-годишният боксьор направи своя професионален дебют през април. Той се би на галавечер в Швейцария против локален противник и приключи наедно. Във втория си мач Попов опустоши Анатоли Любенов - Толето единствено за 2:15 мин на галавечерта " Боксов конфликт " в Горна Оряховица. Срещите бяха уредени от промоутъра и управител Васко Василиев.
Ето какви са проектите на Попов за неговата кариера:

- Здравко, направихте доста безапелационен професионален дебют в България. Очаквахте ли да отнесете единствено за един рунд Анатоли Любенов?
- За мен срещата мина сносно. Противникът не е на моето равнище. Нямах никакви проблеми, тъй като бях квалифициран. Мина много леко на фона на предходни мачове в аматьорския бокс. Там съм играл с много по-класни противници.
- Имаше ли напрежение, тъй като за пръв път се биете като експерт пред толкоз доста аудитория?
- Да, имаше тръпка, тъй като много хора пристигнаха да ме гледат. Затова беше напрежението. Познаваха ме почитателите. Исках да ги развеселявам и се притеснявах да не се случи нещо непредвидено. Но всичко мина идеално.
- Вашият дебют беше в чужбина. Този мач като че ли беше по-труден?
- Във всяко едно отношение бях победител, само че играх против хазаин. Двама от съдиите дадоха равенства, а третият безапелационно за мен. Искаха да го нагласят, само че нямаше по какъв начин да стане, тъй като щеше да е брутално. Последните два рунда го пребих. Напомпах му главата. Исках да го откажа, само че малко не ми стигна. Освен това не бях и толкоз квалифициран. Сега упражнявам по-усилено.
- Защо решихте да станете експерт?
- Искам да направя кариера и да изкарвам пари. В аматьорския бокс е по-трудно. Не ми се занимава с лагери с националния тим. Мечтал съм да бъда експерт. Сега ми е времето. Няма какво да очаквам. Другия месец върша 22.
- Много хора предричаха, че ще извършите кариера в националния тим. Какво се случи?
- Уби ми се желанието да вървя в националния тим. Не желая да разясня тези неща. Има си аргументи. Не се усещах на място. Затова направих тази крачка. Да съм жив и здрав, с цел да направя кариера.
- Посветихте ли се на 100% на профибокса или се занимавате и с нещо друго?
- Само с това се занимавам. Тренирам със Захари Мутафчиев в Горна Оряховица и с моя персонален треньор Евгени Донев във Велико Търново. Ходя на двете места по три пъти в седмицата при единия и другия. Имам другари, които са с финансова опция, и оказват помощ. Целта е да направя добър рейтинг, с цел да стигна до по-хубави мачове.
- Колко време ще ви е належащо, до момента в който стигнете до мач за купа?
- Много зависи от моя управител. Способен съм да стигна много надалеч. Засега още нямам визия по кое време ще е идващият ми мач. До седмица ще имам изясненост. Предполагам, че ще е още през лятото.
- Какво би трябвало да подобрите в играта ви?
- Много тренировки и мачове вършат боксьора по-добър. Има какво да се усъвършенства. Способен съм да бъда на много по-високо равнище. Преди няколко години упражнявах много повече в националния тим. Треньорите знаят, че постоянно съм бил един от най-сериозните. Важното е да имам мотивация.

Снимки: Алексеев Промоушънс
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР