Здравко Лазаров води успешно Вихрен (Сандански), който преди прекъсването на

...
Здравко Лазаров води успешно Вихрен (Сандански), който преди прекъсването на
Коментари Харесай

Здравко Лазаров: Разбира се, че в клуба ни сме за доиграване на сезона

Здравко Лазаров води сполучливо Вихрен (Сандански), който преди спирането на шампионата бе забъркан в борбата за първото място в Югозападната Трета лига. Електричката отговори на въпросите на " Тема: Спорт ".

Здравко, къде се намираш във времето на изолираност и изключително състояние в страната?

- В Септември съм си, със фамилията. Наблягам повече на филми и остарели мачове по малкия екран. Гледам да уплътнявам времето.

Гледаш ли беларуското състезание?

- Да, и странното е, че те към момента играят, и то пред аудитория. Ако някой ми беше споделил, че при започване на април, когато е разгарът на европейските мачове, евротурнирите, ще виждам шампионата на Беларус, нямаше да му допускам.

Поддържате ли форма със сина ти, който играе при теб във Вихрен?

- Доколкото може, го вършим. Имаме си фитнес уреди вкъщи в Септември и упражняваме. Преди ходехме на стадиона да тичаме и да играем с топка, само че след решенията на страната, полицията стартира да следи и спряхме. Дал съм стратегия на момчетата от Вихрен за подготовка и се надявам да я съблюдават. Не съм надзирател въпреки всичко (смее се).
 Здравко Лазаров: И аз желая да повеждам Ливърпул, само че съм във... Вихрен!
Здравко Лазаров: И аз желая да повеждам Ливърпул, само че съм във... Вихрен!

" Ако не е Коко Динев, няма да има футбол в Сандански "

Оставям нещата на тяхната съвест. С вързани ръце сме. Вярвам, че всеки се пробва да прави нещо. Колкото и да седиш вкъщи - три, четири, пет дни, в един миг се откача без футбол и обществен живот. А към този момент минаха над 20 дни. И като виждам, изключителното състояние бе удължено до 13 май, нямам думи към този момент. Не знам какво ще се прави...

Как са нещата във Вихрен?

- Допреди да ни разхлабен, всичко беше както би трябвало, и като организация, и като финансиране. Засега нищо не се знае.

Говорихте ли за заплащането?

- Не, не сме. Но доколкото познавам нашия президент (б.р. - Константин Динев), и то доста добре, нещата би трябвало да продължат, както бяха. Но кой може да каже какво ще се случи? Нещата се трансформират всеки ден.

Трябва ли да се доиграе сезонът у нас?

- Ние желаеме да се доиграе, тъй като сме забъркани в борбата за професионалния футбол. През зимата направихме положителни прехвърляния, стегнахме още повече редиците. Имахме нещо поради, само че вижте какво стана... Изиграхме два кръга и спряхме. А нашата група е най-интересната. Четири тима се борим за промоция - ние, Миньор, Септември Симитли и Спортист Своге. Няма да е почтено, в случай че кажат - завършек на сезона, само че какво да вършим. Не зависи от нас. Каквото реши федерацията, това е. Трябва да се съобразим. Всеки от четирите тима има своите шансове и упоритости. Битката е оспорвана и равностойна и по тази причина е хубаво да се доиграят мачовете. Четирите отбора не отстъпваме по нищо на някои тимове във Втора лига сега.
 Здравко Лазаров се завръща на терена!
Здравко Лазаров се завръща на терена!

Електричката е заречен на треньора Илия Танев, че може да разчита на него

Очакваш ли банкрути на клубове?

- Не е изключено. Много значимо е финансово кой по какъв начин ще издържи. Болшинството клубове са общински, а там, където има притежатели, бизнесите им може да са наранени. Така че ще е мъчно. Това състояние обаче ненапълно може да има и позитивен резултат, тъй като клубовете от ден на ден ще се извърнат към българския пазар. Към младите родни играчи. Ще гледат сами да си ги създават в школите. Да, не може без чужденци, само че те би трябвало да са с две съсловия над нашите, с цел да вдигнат равнището.

В елита по какъв начин очакваш да се развие борбата?

- Там всичко е ясно. Както и се доиграе шампионатът, първи е Лудогорец и няма по какъв начин да бъдат застигнат. Те към момента са доста напред в развиването си по отношение на другите. Остава борбата второто и третото място. Изпадащият също е явен. Трябва се види по какъв начин ще се действа с баражите и влизащите от Втора лига.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР