Здравко, или както го наричат близки и приятели Зарко, е

...
Здравко, или както го наричат близки и приятели Зарко, е
Коментари Харесай

Какво се случва с някогашните съратници на Маджо – братята Маргини?

Здравко, или както го назовават близки и другари Зарко, е осем години по-голям от Маджо, само че в никакъв случай не е имал упоритостите и бизнес замаха на създателя на СИК. В Силистра го разказват като добър и честен човек, откровен и постоянно душата на компанията. Нямал никакви мераци да се издига в йерархията на банката, а Маджо на собствен ред в никакъв случай не се е опитвал да приватизира или да печели публични поръчки в родния си град, защото за него това са дребни суми, а той постоянно се е целил нависоко. 

 

Макар Заро да е охранител, щерка му Миряна е амбициозно момиче. Завършва УНСС и незабавно по-късно стартира работа в „ Интернешънъл Асет Банк “. Сдобива се и с голям апартамент в столичен жилищен квартал.

Запознати настояват, че жилището е подарък от Маджо, който през годините се грижи за издръжката на племенницата си.

 

След стажа й в банката на Миряна са поверени и по-сериозни задания във фамилния бизнес. Тя бива ориентирана към туризма.

От края на 2021 година се води притежател на две компании, само че надали тя е действителният им собственик. Двете сдружения са част от империята на Маджо. Едната от тях „ Ламс холдинг груп “ е концесионери владее плажа на Златни пясъци още от 2010 година, а страната подписва на два пъти контракт с нея и по този начин бетонира ситуацията.

 

От края на 2021 Миряна Михалева е притежател и на друга знакова компания „ Виенско колело Лазур “, с която Маджо през 2015 година купува тузарския хотел „ Хелена Ризорт “ на Слънчев бряг от вдовицата на починалия оръжеен търговец Младен Мутафчийски. Доскоро е била и представител на чичо си в директорския ръб на скандалната „ София сити къмпани “, която съумя да прилапа голяма част от софийския Южен парк.

 

Щерката на Маджо – Йоанна Михалева също влиза стремително в фамилния бизнес. Тя е в надзора на застрахователното сдружение „ Асет Иншуранс “. Основаната през 2014 година компания се води на Димитър Радев, който е апетитен за дясна ръка на Маджо.

Ключова роля в фамилния бизнес на Маджо и ма и доведената му щерка Мелина, която е назначена за шеф на няколко от компаниите на пастрока си незабавно, откакто приключва образованието си в Лондон. Мелина е щерка на дългогодишната му другарка Милкана Паунова, с която се срещат в Швейцария напълно инцидентно. Тя е някогашна брачна половинка на внука на Добри Джуров. Маджо даже осиновил Мелина и тя приема семейството му.

 

Семейните каузи на тогавашните съратници на Маджо – Красимир и Николай Маринови – братя Маргини, също вървят добре. След като натрупаха горчив опит от делата против тях, към този момент употребяват подставени лица в бизнеса си. Сред подставените лица е и брат им Димитър Маринов – Макарона и синът му Мартин.

 

Именно Мартин купи хотел „ Виктория Палас “ в Слънчев бряг от задържания Ветко Арабаджиев посредством записаната от него компания „ С. Б. Роял Хотелс “ с капитал от едвам 10 хиляди лева

За задачата компанията сякаш взема заем от друга компания, а след договорката, Мартин уголемява бизнеса си с още два хотела – „ Златна Перла “ и „ Синя Перла “, още веднъж на Слънчака. Запознати издават, че по всичко проличава, че на дъното на тази икономическа паяжина са чичовците на Мартин – братята Маргини.

 

Макарона пък върти сполучлив хазартен бизнес из цялата страна. Покрай него обаче бе осветлен като сътрудник на Държавна сигурност, където се е подвизавал като сътрудник Теодоси във военното контраразузнаване. Вербуван е през 1987 година, когато е в казармата.

 

Сестрата на Маргините – Мариана, която от години живее в Пловдив, също има присъединяване в фирмите им. Те въртят магазини в Италия, Франция и Англия като в последно време всред оригиналите, все по-често пробутват ментета от турски заводи, с които са в близки връзки. Според мълвата, те даже имат лична фабрика в Турция, където оригиналите се копират едно към едно

Източник: Уикенд, crimesbg.com


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР