Здравко Димитров на първи звънец в три училищаТри пъти ще

...
Здравко Димитров на първи звънец в три училищаТри пъти ще
Коментари Харесай

Четете в Марица: Здравко Димитров на първи звънец в...

Здравко Димитров на първи звънец в три учебни заведения

Три пъти ще чуе през днешния ден първия звънец регионалният шеф Здравко Димитров. Сутринта той ще поздрави с началото на новата образователна година възпитаниците на Пловдивска духовна академия. На откриването ще участва и митрополит Николай. Заедно те ще отидат и в СУ " Кочо Честеменски ", а по-късно губернаторът ще изпрати щерка си Рая, която стартира пети клас в Хуманитарна гимназия " Св. св. Кирил и Методий ".

Премиерът Борисов води 8 министри в " Биовет "

Премиерът Бойко Борисов води осмина министри на откриването на новия цех на „ Биовет “ в Пещера, научи " Марица ". Рязането на лентата е планувано за през днешния ден, в 12 часа. Инвестицията в предприятието за фуражи и медикаменти за ветеринарната медицина е 300 милиона лв., от които 200 млн. лева са заем по проекта " Юнкер ".

Общината влага 4, 4 милиона лв. в просветителната система

Община Пловдив ще подтиква новаторските учители и ще вложи сериозен запас в кариерното насочване на учениците от прогимназията, като ще поддържа съществено професионалното образование и дуалните паралелки. Общо 4 380 000 лв. ще бъдат вложени в образованието през идващите 3 година, в случай че на следващия ден Общинският съвет гласоподава Общинската стратегия за развиване на бранша в интервала 2020 - 2022 година

Искат ли пловдивчани публични допитвания и по кои въпроси

Наскоро Здравко Димитров, претендентът на ГЕРБ за кмет на Пловдив, съобщи в изявление: “Обмислям провеждането на публични съвещания, допитвания, близки до референдумите, в случай че пловдивчани одобрят концепцията. Съществено е и другите политически претенденти да кажат дали биха подкрепили да има публични съвещания посредством директно гласоподаване ”.

Старият град желае 30 бона за сцена на Небет тепе

От Общинския институт „ Старинен Пловдив “ молят съветници в градския парламент за 30 000 лв. за сцена на Небет тепе и концерти на 20 и 21 септември. Общинското дружество " Организация и надзор на превоза " пък желае 250 000 лв. за поправки при прокарването на кабели за улично осветяване.

Лука Станчев - почетен жител

Известният пловдивски държавник Лука Станчев ще бъде почетен посмъртно със званието " Почетен жител на Пловдив ". Предложението е импортирано в локалния парламент от 29 общински съветници от разнообразни политически групи и ще се гласоподава на сесията на следващия ден. През 1996 година Лука Станчев възвърне " Пловдивски цивилен клуб " - първата не държавна организация в България, основана през 1863 година

Тръгват евтини полети до Марсилия и Париж

Докато Летище Пловдив е със затихващи функционалности и сега там се извършват постоянни полети само до Лондон, другите аеропорти в страната работят крепко. Вече е ясно зимното разписание на нискотарифните авиопревозвачи, цените и направленията. Интересна дестинацията, която започва на 2 октомври, е Марсилия, Франция. Полетите ще се извършват 2 пъти седмично - в сряда и неделя, като от София изхвърчат на обяд, в 13:25, а тези от Марсилия са утринни, с потегляне в 9:35 локално време. Цените стартират от 36 евро за двупосочен билет

Евтини домати, скъпи краставици

Оранжерийните домати поевтиняват тази седмица с 8 на 100, до 1,38 лв. за кг, а цената на оранжерийните краставици се подвига със 7,3 на 100, до 1,47 лв. за кг, оповестява Държавната комисия по стоковите тържища и борсите (ДКСБТ). Картофите нарастват с 5,0 на 100 и се продават по 0,63 лв. за кг. Това са междинните цени за страната.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР