Здравко Дечкин остава в ареста. Това решиха при закрити врати

...
Здравко Дечкин остава в ареста. Това решиха при закрити врати
Коментари Харесай

Зловещи разкрития за мъртвия Георги, който поръчал убийството на богатата си майка!

Здравко Дечкин остава в ареста. Това взеха решение при закрити порти магистратите от Окръжен съд в Пловдив. 32-годишният мъж е упрекнат за ликвидиране, осъществено преди 10 години – това на пловдивската милионерка Виолета Балабанова. Магистратите взеха решение, че има задоволително доказателства и заплаха мъжът да се укрие, по тази причина го оставиха зад решетките.

Вижте убиеца на милионерката от Пловдив, хванат след 10 години търсене (СНИМКИ)

Заседанието протече при закрити порти по гледище на Дечкин. Той съобщи, че ще приказва за детайлности от интимния си живот и не желае да стават обществено притежание, написа "Трафикнюз ".

Дечкин е шеф на билярден клуб в ТЦ "Гранд " в Пловдив.

Според данни от следствието нападението над Балабанова е било поръчано от сина ѝ - починалия Георги Балабанов. Наследникът на известната фамилия се разруши с мотора си с 200 км/ч в Слънчев бряг през 2012 година.

Припомняме, че на 30 септември 2009 година вдовицата на един от най-богатите пловдивчани от времето на прехода Виолета Балабанова бе нападната във входа на кооперацията, в която живее. Мъж връхлита върху нея, изтръгва чантата ѝ, а по-късно я намушква няколкократно с нож в корема. Няколко минути по-рано синът й Георги я оставил с колата, откакто двамата вечеряли. Покушението против Виолета е имало цел - нотариалните актове на всички парцели на семейството са били постоянно в чантата на дамата.



Убийството остана неразкрито и се считаше, че със гибелта на Балабанов, истината в никакъв случай няма да излезе на бял свят. Подозренията постоянно са падали върху капризния правоприемник Жоро, който бе прочут като фен на първокласния живот и високите скорости. Обществена загадка е, че Балабанов е бил буен последовател на нощния живот, дамите, хазарта и опиатите, което изисква голям финансов запас. Именно заради тази аргументи, съгласно близки до фамилията, той е намерил метод скоропостижно да получи наследството на рода. В поддръжка на тази догадка бе и фактът, че Балабанов разпродаде цялото фамилно имущество след гибелта на майка си и бе във в действителност банкрут сега на своята кончина.

Георги Балабанов прави опит да постави завършек на живота си през 2011, откакто разточителният живот и скъпите му прищевки са стопили всички пари от продажбите на парцелите. Няколко месеца по-късно Жоро получава нова опция с завещание от починалата му баба, само че и тези активи изчезват бързо. Затова гибелта му през 2012 бе спрягана за самоубийство - този път сполучливо - съзнателно катастрофиране с мотора му "Сузуки ".

След гибелта на Балабанов, фамилната нишка бе прекратена, а кървавата фамилна сага избледня в пловдивските крими летописи. През 2018 година обаче делото е било обновено с оглед нужда от осъществяване на спомагателни дейности по следствието. Днес като обвинен е притеглен Здравко Дечкин.

Според прокуратурата мъжът е бил нает от Георги Балабанов. По това време Здравко е юноша на 23 години. На стълбището след входната врата, той нападнал Балабанова, като дръпнал дамската й чанта с имотните документи и побягнал. Виолета обаче не се предала, а пробвала да задържи движимостите си. Поради това съгласно обвиняването била влачена от нападателя, а когато се развикала за помощ той й нанесъл пет прободно-порезни рани с нож в региона на корема и предмишницата.

Съседи повикали „ Спешна помощ ", Виолета е откарана в болница. Там тя развива перитонит и макар лекарската интервенция издъхва на 8 октомври 2009 година

Все още няма изясненост по какъв начин 10 години по-късно проверяващите стигат до името на Дечкин. Познати на Георги настояват, че още преди 10 години името на тогавашния юноша Здравко било спрягано, но очевидно по този начин и не се е стигнало до арест.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР