Здравка Евтимова и нейното творчество са познати в 32 страни

...
Здравка Евтимова и нейното творчество са познати в 32 страни
Коментари Харесай

Здравка Евтимова: Книгите са първата стъпка и спътник на човека към доброто

Здравка Евтимова и нейното творчество са познати в 32 страни по света.

Родена е в Перник през 1959 година. Три нейни романа ( " Четвъртък ", " Божество на предатели " и " В града на насладата и мира " ) и четири сборника с разкази са преведени в Съединени американски щати.

Романите ѝ " Четвъртък " и " Една и съща река " са издадени в Италия и Македония, а романът " Четвъртък " към този момент е в книжарниците на Китай и Сърбия.

Разказът й „ Кръв от къртица “ е включен в учебниците за обучение по английски език за гимназиите в Дания и в учебник по литература за осми клас в прогимназиите в Съединени американски щати.Читалнята на Република България “Хр.Ботев “ Враца бе дребна, с цел да побере всички фенове на сериозната белетристика. В топла дружеска атмосфера писателката описа за метода си на писане и от къде черпи сюжетите и героите си. По време на срещата тя показа и новата си книга „ Резерват за хора и вълци “.Дълга и многочислена бе опашката за подписи от читателите и всеки искаше да показа с писателката мнение за нейните книги.

Още доста неща ще научите от изявлението ми със Здравка Евтимова – за сложния път на превода от български на британски, за това че на 2 седмици написа по един роман за задгранично издателство, за смелостта да напишеш един благополучен роман, ей по този начин – с цел да направиш благополучен някой човек.

Първият ми въпрос към авторката бе – Може ли книгите да спасят българския народ?

Чуйте нейния отговор:

В прикачения звуков файл.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg