Здрави дървета в „Северен” се режат, а на тяхно място

...
Здрави дървета в „Северен” се режат, а на тяхно място
Коментари Харесай

Пешеходци се борят с тротоар в Кършияка, целият е затрупан в храсти

Здрави дървета в „ Северен” се режат, а на тяхно място поникват шубраци, които заемат цялата тротоарна повърхност. За това алармираха читатели на TrafficNews , които се оплакват, че преди няколко месеца дърво на ул. „ Стоил Войвода” на ъгъла с бул. „ Дунав “ е било отрязано без основна причина, а към този миг не е засадено ново дръвче, както е било дадено на хората в региона.
Прочетете още
На мястото на отрязаното дърво сега има шубраци, които съгласно читателите ни наподобяват неподдържани и стартират да заемат цялото тротоарно пространство, като усложняват естественото прекосяване на пешеходците.

„ Премахнаха едната „ опасност”, а в този момент се разстила друга. Дървото изглеждаше изцяло крепко и не ми е ясно кому беше нужно да се отстранява. Каква е тази фикс идея да се режат здравите дървета в региона, само че в случай че тази наклонност продължава, най-после ще останем без зеленина”, описаха те.

Споделиха още, че е невероятно детска или инвалидна количка да премине през тротоара обикновено, като това ще ги принуди да се движат по платното за придвижване при преминаващите коли.

Оказва се, че преди няколко месеца е била издадена заповед от кмета на района- Стоян Алексиев за отстраняването на дървото от типа софора въз основа на експертиза, която е открила, че то има гниене и е било рисково.

Други жители пък са съгласни с решението на Алексиев, като декларират, че дървото в действителност е представлявало заплаха за пешеходците и нерядко са падали клони, които за благополучие не са попадали върху никого, само че те също са на мнение, че храстите са изцяло непотребни и би било добре да се отстранен, тъй като вместо да красят - те пречат.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР