Здравейте! Това е Честно казано“ по Би Ай Ти. Аз

...
Здравейте! Това е Честно казано“ по Би Ай Ти. Аз
Коментари Харесай

Люба Кулезич взриви ефира: Здравейте, доживях до петък! В държавата на Пеевски това е много трудно

Здравейте! Това е „ Честно казано “ по Би Ай Ти. Аз съм Люба Кулезич. Пак доживяхме до петък вечер. Не споделям, че беше елементарно. Върколаците в политиката, таласъмите в Народното събрание, зомбитата в медиите, вампирите в правосъдната система, бесовете в държавната машина все по-упорито се пробват да ни вземат здравето. Ама жилаво племе се оказахме това ние, българите.
Колкото по ни се катерят по главите, толкоз по не се даваме. Номерът е да се дотътрим до уикенда и да си кажем „ Наздраве “. „ Наздраве “ за великото българско самообладание. Другаде по света го назовават мързел, безумие или незаинтересованост – все синоними на разрушено психическо здраве. Ние обаче нехаем. Лудницата ни е по размер. И даже намираме сили да се забавляваме. Ето, в сряда столичната улица „ Славянска “ осъмна с нови табели. Партия „ Да, България “ я прекръсти на улица „ Пеевска “. И даже сложи пояснителен надпис за кръщелника. Като в исторически музей. И вярно!

Името „ Пеевски “ се трансформира в ера. Ще се учи в учебниците като неповторим интервал от развиването на страната, в който тя съвсем публично се трансформира в частна пеевска благосъстоятелност. И назад, в случай че инцидентно е останала частна благосъстоятелност, която не е „ пеевска “, грози я банкрут или национализация. /Примери: КТБ, Дунарит, чакаме и други/. Толкова е шантаво и неуместно, че потомците един ден няма да го схванат без съответните обяснения и табели. Лошото е, че не са застраховани от тотално комплициране. Или побъркване. Щото през днешния ден преименуването на столичните улици стремително продължи. Няколко от тях, отново в центъра се оказаха с нови имена. Улица „ Цветан Василев “, улица „ Иво Прокопиев “, улица „ Огнян Донев “, улица „ Сашо Дончев “,лица „ Гриша Ганчев “, улица „ Иван Костов “. Все имена, нарочени за олигарси, изедници и нарушители поради отпора им против модела КОЙ и срастването му с институциите и властта. Новите табели също се оказаха снабдени с пояснителни надписи. В настоящия обществен жанр „ око за око, зъб за зъб “ те съмнително припомнят на фрагменти от обвинителни актове от „ цацаратурата “ или на уводни публикации от пеевските медии.

Партия „ Да, България “ най-малко пое отговорност за прекръстването на улица „ Славянска “, където се намира Министерството на стопанската система. Направи го като част от акцията за оставката на министъра на стопанската система Емил Караниколов.

Именно той забърка заверата с национализацията на оръжейната компания „ Дунарит “ и за малко да освети Борисов като съизвършител в нея. Никой обаче не призна авторството на днешната акция. То нямаше и потребност, тъй като почеркът е прочут. Дебелашки прочут. Също като плакатите по боклукчийските кофи постоянно и против всеки, дръзнал да се озъби на триединството, наречено от търпеливия ни народ Сотир Методиев Пеевски. Ако не беше ужасно, можеше да бъде и потребно. Софийските улици така и така от дълго време плачат за преименуване. Никоя власт до в този момент не се осмели да смени експанзията на табелите с съветски имена: Граф Игнатиев, княз Дондуков, военачалник Гурко, Алабин, Юрий Венелин, улица Московска, бул. Руски, бул. Скобелев, бул. Тотлебен и впрочем. Сега войната КОЙ – КОГО при цялата й неприязън и злопаметност, ще свърши работата на разхлабително – най-малко от остарели исторически зависимости и комплекси. Гадното е, че няма да ни отърве от актуалните. Ето какво ще гледате през днешния ден.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР