Здравейте, софиянци! Аз съм Румен Стоилов и съм кандидат за

...
Здравейте, софиянци! Аз съм Румен Стоилов и съм кандидат за
Коментари Харесай

Приоритетите на доц. Румен Стоилов за София: Образованието и културата, заедно със спорта, са визитната картичка на България пред света

Здравейте, софиянци! Аз съм Румен Стоилов и съм претендент за общински консултант в Столична община от коалиция ГЕРБ-СДС. Израснах и реализирах най-големите триумфи в живота с помощта на спорта, само че се утвърдих като персона, с помощта на образованието. То ми отвори прозореца към света и ми даде път, по който да ходя и след спортната кариера. Най-доброто решение в живота ми беше да поема по университетския път и да преподавам. Образованието и културата, дружно със спорта, са визитната картичка на България пред света. Затова сме длъжни да вършим най-хубавото, с цел да ги развиваме.

Приоритетите ми в областта на образованието и културата в Столична община са следните:

• Продължаване на строителството на детски ясли и детски градини, което да следва демографските трендове на развиване на столицата. Всяко дете в София би трябвало да има обезпечено място в детска ясла и детска градина покрай дома си.

• Продължаване на строителството на учебни заведения в новите квартали на София, както и в регионите с централизация на младежи. Всяко дете в столицата би трябвало да има обезпечено място в начално учебно заведение покрай дома си.

• Целенасочени вложения в учебните библиотеки, актови зали и лаборатории, с цел да се обезпечи на децата опция за развиване на гениите им с изкуствата и науката. На всяко дете би трябвало да бъде обезпечен еднакъв достъп до просветителни запаси и квалифицирани педагози.

• Подпомагане на построяването на съвременни физкултурни салони във всички учебни заведения на територията на Столична община, които към момента не разполагат с такива.

• Подпомагане на модернизирането на всички морално остарели физкултурни салони в учебните заведения на територията на Столична община.

• Отваряне на спортните уреди на столичните учебни заведения за потреблението им от жителите в извънучебно време.

• Гарантиране на ясни правила и транспарантни процедури за класиране в детските градини и учебните заведения на територията на Столична община.

• Осигуряване на налична учебна среда в просветителните институции в столицата.

• Инвестиции във видеонаблюдение и експерти (психолози и медиатори) за обезпечаване на учебна среда без принуждение, дискриминация и сегрегация.

• Модернизиране на общинските читалища, библиотеки и театри в София.

РАБОТИМ ЗА СОФИЯ с бюлетина 76 и преференция 129.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР