Здравейте, след прочитане на доста от историите в раздела

...
Здравейте, след прочитане на доста от историите в раздела
Коментари Харесай

Животът в Англия: Вие нормални ли сте? Парите тук не се берат по дърветата

Здравейте, след прочитане на много от историите в раздела ” В чужбина ” просто не мога да се сдържа да не напиша коментар.
Абе, вие естествени ли сте? Това ми изкача в съзнанието като въпрос, когато чета 75% от историите и запитванията?
Хора съжаляващи, че са прекъснали кариерите си на ягодоберачи, хора, които се радват, че могат да си изпълнят търбуха в Макдоналдс, макар, че живеят с още 10 индивида на квартира хора, които мислят, че парите в Англия се берат по дърветата? Вече не знам аз ли не съм добре и съм мечтател или хората не виждат по надалеч от носът си…

Живея сега в Англия, имам висше обучение, всички нужни документи, два езика знам и знаете ли, мъчно се намира работа даже да приказваш чудесно британски, да си ходил на стаж в страната им и да имаш опит. Но да не се отплесвам, изумена съм по какъв начин неориентирани хора дават ум на други такива. Видиш ли можеш да дойдеш тук и да завършиш като работиш 20 часа на седмица? А къде добавихте, че с тая работа 20 часа на седмица не можеш и да се обръснеш? 20 часа на седмица би трябвало да взимаш 15 паунда на час с цел да събереш 1200 на месец преди налози естествено…

Аз нямаше да изучавам в България, а напряко да се пльосна тук и да стана шеф след 3 години? А заемите на година образованието стана 9000 x 3 години какъв брой прави? И след това си го изплащаш… Чааак след 25 години ти го опрощават. Лесно се намира работа- но несъмнено, чистачи, детегледачки, сервитьори, само че най-после на месеца и един лев нямат тъй като се живее седмица за седмица. Аз считам, че човек може да се откаже откакто е пробвал В България, тъй като има такива, които в действителност желаят, само че не им се получава, само че огромна част просто си мислят, че тук в Англия живот се живее.

Аз желая да се върна в България, тъй като тук ми е самотно, тъй като не ми харесва да пътувам с метрото от 45мин-1. 30 минути до работа, защотот парите не са всичко, тъй като тук няма живот- аз съм като робот. Алеко Константинов го е видял доста преди нас… Не желая различен да отгледа детето ми, тъй като аз би трябвало да работя и поради това си ангажирам бавачка, само че значимото е да мога да си разреша парцали от Зара, Мара и други там. До там ли стигнахме? Да оценяваме живота с облекла и телефони. Тук идва момента на нападение- хората мизерстват, нямат пари по какъв начин да не изоставен България! Искам да ви кажа, че познавам доста българи тук- който няма пари в България, няма и тук, тъй като просто на него не му стига мозъка, с цел да ги пести. Винаги има изключения, по този начин е! Не всеки е по този начин, само че масата ми е ясна.

Съвет от мен, не говорете с грозни думи, че ненавиждате България, че има убийци и изнасилвачи, а прочетете вести за Англия, за Америка- СЪЩОТО Е! Просто за една дребна страна като България е шок- тъй като нали занете -1 умрял е покруса, 100 – статистика!
Елате пробвайте си шанса, може да ви хареса повече, само че не лъжете хората, че тук е живота с основно Ж. Защото не е! Може ли младеж, който живее 4 години в Лондон и все си е лейбър / общ работник/ по градежи да ми споделя, че е постигнал надали не доста, а той няма два лв. в джоба? Нормално ли е да чакаш 1 месец за обзор? Нормално ли е да ядем храна цялостна с нитрати? Не импортирана от Гърция дори, а от Норвегия и Холандия? Нормално ли е да лягят пияни англичани по улиците полу-голи? Нормално ли е цялостен живот да чистиш къщи, да не ти стигат парите, само че си в Лондон? Нормално ли е живееш с още 3-4ма най-малко а си на съвсем 30?
Моля ви не създавайте неверно усещане в хората, не ги карайте да си оставят и това, което имат, колкото и да е малко, с цел да дойдат тук и да се чудят какво да вършат, не се хвалете с купените си Calvin Klein парцали, които сте взели от понижението в TKMAX! Не говорете, какъв брой доста има за правене в Лондон, а говорете, че няма с кого!!! Българите били неприятни в Лондон, злобни- ами по какъв начин да не са, те множеството живеят като скотове!
Проблемът на българина, е че постоянно е на правилото: Не е значимо на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле. Хвалим се, само че спестяваме най- значимото, че всяко нещо си има цена и идвайки тук множеството я плащат- оставят родственици, родители, другари, някои даже и децата си…

Съжалявам, в случай че обидя някого, само че съм младеж и множеството ми познати и другари, които са умни и работливи и останаха в България са добре- откриха си работа, устоят се, развиват се, тук пристигнаха тези, които просто както сподели едно момиче, когато я питах няма ли да се върнат в България в миналото ми отговори: Нямам какво да върша в България! Те нямат познания, не са учили нищо, не умеят нищо, търсят лесни пари, които харчат лятото в България, тъй като за другаде не стигат.
Не знам дали ме разбирате, само че за мен това не е живот! Живях не доста пищно, само че бях щастлива, бях студентка с не доста пари, само че съумях да отида на няколко места по време на образованието си по разнообразни планове!
За мен по лесния път е чужбина. Аз съм тук при други условия, само че се надявам и апелирам скоро да се върна в България, тъй като ние сме бъдещето, аз желая да го строя, а не да го разрушавам!
Извинявам се, в случай че се съм засегнала някого с думите си, още веднъж дублирам, че има изключения постоянно, само че просто още не съм разкрила доста с цел да трансформира мнението си?
Бъдете щастливи и бъдете там където сърцето ви тегли, а не парите!

От младеж, който се надява, че България има Бъдеще!

Инфо: Чуждоземец

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР