Здравейте, пише ви една жена на кръстопът и моли всеки,

...
Здравейте, пише ви една жена на кръстопът и моли всеки,
Коментари Харесай

Мъжът ми избра майка си пред семейството: Търпя, но не знам докога ще издържа, нуждая се от съвет

„ Здравейте, написа ви една жена на кръстопът и моли всеки, който може да помогне със съвет!
Историята ми е такава:
Омъжих се преди 5 години има две дребни дечица на 4 години- близнаци, преди да създадем семейство всичко беше наред, може би тъй като не познавах майка му!
От деня на сватбата до ден сегашен за него майка му е всичко, не го интересуваме ние, че сме заболели, че желаеме да бъдем обикновено семейство- да излизаме да се забавляваме- не може ние сме постоянно до майка му, живеем с родителите му, майка му е постоянно болна и една секунда не съм получила помощ от нея, даже децата ми носят имената на родителите му.

При моите родители вървим, за по половин час в седмицата и след това следват кавги, майка му споделя по кое време да се яде, спи, излиза всичко, непрекъснато кавги с последния скандал, ми казха доста тежки думи от рода, че не ставало нищо от мен, децата ми ме мразели, мъжът ми бил отгледал децата, а това не е по този начин, отгледах близнаците, не че той не ми е помагал, само че него денем го нямаше беше на работа, аз си знам по какъв начин съм се справяла. И това са единствено малко от нещата!
И по този начин постоянно кавги, а опиташ ли се да се защитиш става по- неприятно!

Търпях, поради децата ми и поради това, в случай че си потегли какво ще кажат хората, само че повече не мога взех решение да се върнем с дребните при родителите ми, дали решението ми е вярно! “
Ако можете да помогнете със съвет, направете го!
Неразбирателството сред снахите и свекървите е пословично, като е дало материал за хиляди вицове и смешки. Но истината изобщо не е занимателна, защото властната свекърва може да сътвори доста проблеми и даже да унищожи младото семейство.

Майката си остава майка за цялостен живот, без значение дали детето ѝ е на 3 години, или към този момент е минало 30 и е основало свои деца. Но родителските препоръки и помощ би трябвало да се дават с мярка. Това би трябвало да знае всяка свекърва и то да ѝ бъде декларирано от сина ѝ, а не от жена му.
Има хора, които по природа са властни и са привикнали да командват. Ако казусът със свекърва ви е подобен, тя ще подрежда на всички, а освен на вас. Дори свекървата да е кротка другояче жена, може отношението ѝ към снахата да е властно.
Какъвто и да е казусът, би трябвало да намерите метод да се разбирате с нея. Тя е отгледала мъжа ви и е естествено да е част от живота ви. Въпреки това има граници, които би трябвало да се съблюдават и от двете страни.
Инфо: Розали

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР