“Здравей, скъпи мой Гоце Делчев,Здравей, скъпа моя област Благоевград,Излъчвате толкова

...
“Здравей, скъпи мой Гоце Делчев,Здравей, скъпа моя област Благоевград,Излъчвате толкова
Коментари Харесай

Нинова: БСП ще е единствената лява партия в следващия парламент. Подкрепете ни за мир и социална политика

“Здравей, скъпи мой Гоце Делчев,
Здравей, скъпа моя област Благоевград,
Излъчвате толкоз мощ, сила, и сте по този начин зареждащи, усмихнати, мощни, водещи към триумф и победа.
Скъпи другари, другарки и приятели, дами и господа, още веднъж сме на избори, за 6-ти път последните 3 години. Наистина е политическа неустойчивост и неустановеност за хората. Призвани сме да им дадем противоположното – да им дадем вероятност, да им дадем път, да им посочим спокойна, сигурна, почтена България в мирна Европа. И има с какво да застанем пред хората. Имаме най-малко 2 аргументи да желаеме поддръжка за " Българска социалистическа партия за България ".
Първата - ние останахме единствената партия, която в последните 10 години не се продаде, не се съобщи, не изневери на хората си. Не търгувахме с партията за персонална полза, не продадохме ползите на народа си за персонален разцвет. Останахме правилни до завършек на това, което обещахме – да работим за хората. И втората причина – направихме го единствено за 7 месеца, до момента в който бяхме в ръководството.
Доказахме, че ние сме достоверната лява, същинската обществена и социалистическа партия. В най-голямата рецесия – стартира войната, още не беше отминал КОВИД, удари ни енергийната рецесия, стопанската система забуксува. 
Точно тогава, с помощта на нас в ръководството, осигурихме 22 милиарда лв. в поддръжка на всеки един български жител. Скъпи младежи, които имате деца, вашите деца към този момент вървят на детска градина и ясла гратис. Това е от Българска социалистическа партия. Скъпи родители на възпитаници, вашите деца получават безвъзмездни учебници – това е от Българска социалистическа партия. Мили млади майки, втората година от майчинството се усили с помощта на нас, а тези от вас които работят и имат деца, заплащат по-малко налог – 600 лева за едно дете и 1200 лева по-малко в случай че имат две деца. Това е грижата на Българска социалистическа партия за децата, за младите, за съхраняването на България, за битката с демографската злополука, която ни мори години наред.
Искаме да продължим с тази грижа. 
Искаме да ни дадете поддръжка и мощ, с цел да продължим с безвъзмездни медикаменти за децата; младежите до 26 години да не заплащат налог за първата работа, която стартират, с цел да стъпят на краката си. Да получавате еднократна помощ при раждане на дете, майките - студентки да получават помощ от страната, с цел да могат да учат и да гледат децата си. Грижата за младежите е съществена за Българска социалистическа партия.
Ние се изправяме пред хората и споделяме: за тези седем месеца, с помощта на Българска социалистическа партия минималната заплата на служащите и изключително на работещите небогати стана 50 % от междинната, а ваучерите за храна 200 лева Казваме на пенсионерите, че за тези 7 месеца пенсиите се усилиха с 30 %. Искаме да продължим, тъй като към момента над 500 000 българи са работещи небогати, а предходната седмица бяха оповестени новите 960 милионери в България. Неравенствата порастват, бедните хора се усилват, а те са приоритет на единствената лява обществена социалистическа партия Българска социалистическа партия.
По това време, в най-голямата рецесия, направихме по този начин, че България да излезе преди всичко по индустриално произвеждане в Европа – нещо, което не се е случвало. Защото подкрепихме стопанската система и дадохме пари на компаниите за скъпия ток, и за опазване на работните места. И в това време запазихме финансовата непоклатимост на страната и приключихме с под 3 % недостиг. Сега повече от всеки път е време за хора и за партия, които са се потвърдили, че могат да ръководят в тежки времена, а ние го направихме в най-тежките.
Искаме да продължим, на прага и на европейските избори с нова политика в Европейски Съюз. Най-накрая България да бъде приета за равна на другите европейски страни и българският народ да бъде приет за еднакъв на другите нации, тъй като ние сме такива и сме дали доста на Европейски Съюз и на света и не може нашите аграрни производители да получават по-ниски дотации от земеделските производители в Европа. Искаме да сме равни. Не може  Германия да си отваря въглищните централи, а да ни карат ние да затваряме нашите и да уволняваме хора от работа. Не може България да изнася въглищата си в Сърбия и в Северна Македония, и да купува назад от там електричеството. Не може да си затваряме нуклеарната централа Белене и да си подаряваме реакторите, когато Германия открива 6 нови нуклеарни централи и нуклеарната сила е оповестена за зелена. Ето това желаеме! Искаме националния интерес да бъде предпазен в Европейски Съюз и по тази причина ще се борят и нашите претенденти за евродепутати. Подкрепете ги и тях, с цел да има България едно почтено посланичество в Европа.
Имаме доста работа, тъй като има и доста рецесии. Всяка година се наливат милиони в здравната система, само че не се усъвършенства нито качеството на опазването на здравето, нито достъпът до него. Докато не премахнем комерсиалния статут на лечебните заведения, нищо няма да се усъвършенства в опазването на здравето. Болниците не могат да са търговски сдружения и здравето на хората не е търговия. Това е наша съществена грижа в идващия парламент.Растат млади и необразовани деца. Бъдещото потомство е застрашено от това и там би трябвало да свършим доста работа. 
Трябва да премахнем правилото „ парите следват ученика “, тъй като по този начин децата ни се водят численост, а децата ни са бъдещето. Докато „ парите следват ученика “, учителите и шефовете ще бъдат принудени, не тъй като желаят, да ги водят по лист – отишъл, не отишъл, водят го, с цел да дойдат парите за тази численост. Знае, не знае – пишат му тройка, с цел да не изгубят парите за тази численост. Там е заложен казусът и този проблем може да се реши като отменим правилото „ парите следват ученика “. Ще се боря до край, това е мой персонален ангажимент към вас, да има един учебник по един предмет за един клас, и там да написа истината за България, истината за българската история. Да се учат българските класици, да не се подменя съзнанието на децата с всевъзможни теории и внушения. 
Ние би трябвало да отглеждаме българчета – почтени, образовани и умни. Съдържанието на учебниците би трябвало да се опрости. И най-сетне - съществена дума в българското обучение да стане образование, тъй като образованието върви ръка за ръка с възпитанието на нашите деца.
Искаме да променим земеделието, да възстановим Напоителни системи. Не може да има земеделие без напояване. Парите да не отиват единствено в зърнопроизводителите, да се разпределят за плодове, зеленчуци, мляко и месо. Да се съкрати веригата на доставки. Не може един човек през целия ден на полето да се мъчи, да са му черни ръцете, да си продава продукцията за един лев, а прекупвачите по пътя да я доставят до града и да я продават за 10 лв.. Губи и производителя, губи и този, който пазари. Прекупвачът печели всичко – от кое място накъде, без да вложи никакъв труд? Хората които поставят труда за българската земя, те би трябвало да получават почтено заплащане. И най-много българската земя да храни българския народ – имаме прелестна земя. Не може да продължаваме да ядем 80 % непозната продукция. И по тази причина желаеме нашите аграрни дотации да са равни на тези от Европа. Искаме да се спре безмитния и безотговорен импорт от Украйна. Той убива българското земеделие.
Скъпи другари, доста можем да приказваме, само че не може да има какъвто и да е разцвет без развиване на стопанската система. Ние имаме потребност от индустриализация и реиндустриализация, тъй като нашите предприятия бяха унищожени по време на прехода. По времето в което бяхме в ръководството, показахме и другата страна на обществената политика – държавните предприятия бяха оздравени. Не вярвайте на този, който ви каже, че държавната благосъстоятелност е неприятна благосъстоятелност. Ние оздравихме държавните предприятия – те печелеха, увеличаваха заплатите на служащите, плащаха си заемите и осигуровките. Държавата има качествена роля в развиването на стопанската система и на значителните публични връзки като инфраструктура, енергетика. Ролята на страната в тези спешни времена е основна.
Енергетиката е един от най-важните браншове и това, което се случва с българската енергетика е неприемливо. Но с помощта на Българска социалистическа партия и то в последния ден на този парламент, който си отива, ние спасихме българските фамилии от либерализацията на тока от 1 юли, която щеше да докара до нарастване на цената с 30 % и нямаше да има нощна цена. Всичко щеше да е на скъпата цена на свободния пазар. Това е с помощта на Българска социалистическа партия за всяко българско семейство и домакинство.
Над всички ни, над България, Европа и света, тежи сянката на войната. И тези избори се организират в миг на избор сред война и мир. Нека всички мощно да кажем – не желаеме война, желаеме мир и ще се борим за това до край! Първото нещо което ще внесем в Народното събрание, още в първите 24 часа на 50-я парламент, би трябвало да се реши - България няма да изпраща бойци в Украйна и не се съгласява западните оръжия да се употребяват против Русия. Мирът е най-голямата човешка полезност. Човешкият живот е най-голямата човешка полезност. Каквото и да се случва дано се обединим като народ, а не като една или друга партия – като народ, който да вдигне високо глас и да кажем, че желаеме мир и всички ще се обединим с цел да не допуснем войнолюбците да вкарат България в тази война.
Мисля че в миналите години а и изключително в последните месеци и година на тази неустойчивост, доказахме какво е Българска социалистическа партия – не се предаваме, не се продаваме. Когато сме в ръководството работим за хората. Искаме да продължим по този начин. Затова подкрепете единствената лява, достоверно лява партия потвърдена във времето, която ще влезе в Народното събрание. Пускат ни доста партии двойници. Умишлено се разруши политическата система. Умишлено се цели да се разбие вота, да ни откажат от гласоподаване, да разпилеят гласовете на хората. Не ги слушайте! 
Подкрепете същинските, потвърдените, правилните, честните и работливи социалисти и сътрудници в Коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ с номер 24. Нека дружно да реализираме своето предпочитание, своята фантазия – почтена България, горделив български народ в мирна Европа. Успех, напред и победа! ”
Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в Гоце Делчев в наличието на цялата листа на Българска социалистическа партия за Благоевград, кмета на Гоце Делчев Владимир Москов и регионалният ръководител на партията Валери Сарандев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР