Здравей, Крис, на първо място благодаря, че се съгласи да

...
Здравей, Крис, на първо място благодаря, че се съгласи да
Коментари Харесай

Ууд пред DIEMA SPORT 2: Нюкасъл ще се спаси трудно и всички в клуба го знаят

Здравей, Крис, преди всичко благодаря, че се съгласи да създадем това изявление. Разкажи ни малко повече за това по какъв начин се чувстваш и какво те накара да избереш Нюкасъл за своя нов тим.

Здравейте, страхотното премеждие и планът, който започва клуба са просто две благоприятни условия, които нямаше по какъв начин да пропусна. Всички в Нюкасъл мислят за бъдещето, само че в това време ние имаме работа, която да свършим в този момент и едно съществено предизвикателство пред себе си в идващите 6 месеца. Трябва да сложим тима на една постоянна основа, от която да надграждаме. Определено си заслужава да бъдеш част от целия този развой.

В персонален проект, какви са задачите, които си си сложил и какво искаш да постигнеш?

На първо място да отбелязвам голове, с цел да можем да запазим мястото си във ВЛ, а по-късно един господ знае какво може да се случи. Но преди всичко би трябвало да свършим доста работа в идващите 6 месеца, да печелим дуелите си и да се спасим.

Следващият ви противник е тимът на Лийдс. Имайки поради това, че ти си играл в клуба, ще бъде ли тази среща малко по-сантиментална за теб и какви са упованията ти за конфликта, кои са мощните страни на отбора на Марсело Биелса, които могат да ви затруднят?

Лийдс Юнайтед е огромен тим, за който имах достойнството да играя значително време и по тази причина завръщането на Елънд Роуд постоянно е специфичен миг. Сега обаче играя в различен клуб, а работата ми е да отбелязвам голове и да спечелвам срещи. Ще се опитам да употребявам слабостите им, да притисна отбраната и да се надяваме, че ще съумея да се разпиша или да асистирам. Но като цяло са доста добър тим, наясно сме на какво са способни и знаем какво демонстрираха в последните няколко сезона, по тази причина сигурно ни чака доста сложен мач.

Как очакваш да се развие този дуел? Какво може да направи Нюкасъл, с цел да трансформира това посещение в победа?

Трябва да се фокусираме напълно върху себе си, върху играта си и да осъществим тъкмо това, което тренирахме през цялата седмица. Това е всичко, върху което би трябвало да наблегнем.

До този миг си играл в няколко клуба, които са се борили за оцеляване. Би ли разкрил малко повече елементи към тази борба, тъй като ние почитателите виждаме само себераздаването на играчите, които вършат всичко допустимо, с цел да се спасят. Кое обаче остава отвън светлината на прожекторите?

Битките за оцеляване постоянно са доста комплицирани. Нужни са разнообразни детайли, с цел да играеш добре в дуелите и да ги печелиш. Трябва да дадеш всичко от себе си и да стигнеш до края, тъй като не всеки път нещата са цветя и рози. Това е път, изпълнен с доста компликации, само че, в случай че в края успееш да постигнеш задачата си, възприятието е необикновено. Сега също ще бъде доста мъчно, само че знам, че всички в клуба са наясно с това, тъй че ще забележим какво ще стане.

Какво съгласно теб е най-важно за един централен нападател в днешно време? Виждаме доста образци за тимове като Манчестър Сити, които употребяват така наречен „ подправена деветка “, има обаче и отбори като Нюкасъл, които залагат на типични централни нападатели като теб. Имайки поради многото разнообразни видове играчи, какво е най-важното за един централен нападател?

Мисля, че преди всичко всичко зависи от клуба, в който играеш и от схемите и тактиките на мениджъра. Естествено централните нападатели би трябвало да бележат голове, само че и да бъдат връзката сред халфовата линия и офанзивата, да бъдат основните настоящи лица в предни позиции.

Говорейки за другите схеми, за какво съгласно теб от ден на ден тимове се пробват да наложат „ подправената деветка “ в състава си?

Мисля, че това се следи най-вече при отборите, които разполагат с повече класа в състава си. Тези, които не стопират да движат топката по терена и я владеят през съвсем целия дуел. В сходни случаи не всеки път имаш потребност от характерен централен нападател. Това е част от модерния футбол. Преди 10 години вижданията са били разнообразни, след още 10 съм сигурен, че ще бъде нещо друго.

Мислиш ли, че още веднъж можем да забележим партньорство в офанзива на един висок, мощен физически централен нападател и подобен от вида на „ подправена деветка “?

Разбира се, постоянно има тази опция, още повече,че в клуба разполагаме с играчи като Дуайт Гейл и Калъм Уилсон, които могат да извършват тази роля. Затова всеки от нас може да заеме позиция в офанзивата, а за какво да не играем и тримата дружно? Естествено Калъм би трябвало да се възвърне, тъй като той е страховит голмайстор, а играта му е доста по-различна от моята, тъй че това ни дава още благоприятни условия в предни позиции, когато имаме потребност.

Едва четирима нападатели са отбелязали най-малко по 10 гола в последните 4 сезона във ВЛ и ти си един от тях. Разкажи ни обаче по какъв начин съумя да го направиш когато бе в Лийдс, в Бърнли и по какъв начин мислиш да го направиш в този момент в Нюкасъл?

Горд съм от това достижение и желая да продължа да го върша. Просто би трябвало да бъда здрав, разполагаем на тима и на точното място, в точния миг. Естествено доста значимо е и каква поддръжка ще получа от своите съотборници, само че не се колебая в нея. Ще направя всичко допустимо да бъда съсредоточен, да отбелязвам голова и да доближи още веднъж до това число, а за какво не и да го надмина.

Разкажи ни малко повече за конкуренцията в предни позиции. В клуба играят Алан Сен Максимен, Жоелинтон, Дуай Гейл, Калъм Уилсън. Калъм към този момент показа, че ти си най-хубавият нападател във ВЛ в ролята, която изпълняваш и, че харесва концепцията за нов нападател в Нюкасъл. Как се чувстваш ти в първите си дни в тима?

Разполагаме със страховит тим и доста положителни играчи в нахлуване. Калъм има дълготраен опит във ВЛ и е приказен голмайстор. Възможността да си партнирам с него е страхотна и мисля, че това може да даде резултат, в случай че мениджърът заложи на такава скица, естествено. Както и ти показа обаче, Сен Максимен също е в тима и се показва превъзходно по лявото крило, потвърди го и през уикенда посредством попадението си. Играч, който прави ужасно доста работа за отбора. Разполагаме с повече от задоволително качество в тима.

Финалният въпрос просто няма по какъв начин да не бъде обвързван с твоята татковина Нова Зеландия. Какво мислиш за целия развой в националния тим на страната и какво може да реализира той в бъдеще?

Мисля, че можем да реализираме доста, разполагаме с млади играчи сред 20 и 23-годишна възраст, а и с опитни такива сред 27 и 30 години. Този баланс е доста значим за отбора и имам вяра, че можем да реализираме доста в квалификациите за международно състезание, които стартират през март.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР