Здравей Jost, много се радвам, че можем да проведем този

...
Здравей Jost, много се радвам, че можем да проведем този
Коментари Харесай

Хитовият немски DJ и музикален продуцент Jost, с първо интервю в България

Здравей Jost, доста се веселя, че можем да проведем този диалог и, че си тук с нас.

Като за начало, дано изясним нещо. Как искаш да те възприемат хората - като музикален продуцент, реализатор или DJ?

Мисля, че това всяко едно от изброените неща ми пасва. Аз съм DJ, реализатор и продуцент. Аз мисля, че постоянно може да ме видите в микс от изброените неща.

Слушателите на радио Euronews България, както и феновете на малкия екран, които са слушали нашето радио, те познават от песните ти „ Cool Kids “ и „ Talk to me “. И двата бяха признати доста сполучливо, само че дано стартираме с „ Talk to me “, която ария има видеоклип от към седмица. Как се роди концепцията за плана?

Това беше една наша обща луда концепция с Mentum. Искахме да напишем ария за онази обстановка в която всички попаднахме преди години. И „ Talk to me ” беше за всички хора, които не знаят какво да създадат и не знаят какво следва. Това е ария, която свързва хората, които се усещат самотни, и които имат потребност от малко благополучие в живота им. Това носи и тази ария.

Добре, искаш ли да чуем малко повече от “Talk to me ”, с цел да може феновете и слушателите, които към момента не са слушали песента да я чуят?

Разбира се, да я чуем!

Каква е ролята на Mentum в тази ария и по какъв начин решихте да работите с него по нея?

Аз се срещнах с Mentum на Amsterdam Dance Event предходната година. Просто си кликнахме от първото изречение. Те са доста положително дуо от артист и songwritier.

Чия беше концепцията за песента? Твоя или на Mentum?

Беше обща концепция. Когато се срещнахме ние говорихме за онази обстановка и аз им споделих, че има моменти в които не знам какво да върша, не знам по какъв начин ще продължи кариерата ми, по какъв начин ще завърша някои от моите планове... И този план беше нещо като ритник, който ни даде старт в това начинание, в което се чудехме по какъв начин да изпеем всичко това в ария. Всички тези усеща оттогава бяха вляти в “Talk to me ”. Така се роди планът.

Колко време работи по този план, изцяло по песента, видеото?

Отне доста време. Ако обикновено продуцирам една ария за 3 месеца, в случай че изключим плановете, които в никакъв случай не издавам и стоят в компютъра ми, то тази ария лиши половин година. Заснехме видеото предходната година в Букурещ. Беше доста вълнуващо за мен, макар, че съм снимал доста видеа, само че това беше особено, тъй като беше снимано на годишното коледно празненство на Global Records. Всички техни актьори бяха там. За мен беше доста особено да извърша нещо там и още повече това да бъде снимано в елементи. Как влизам в клуба, по какъв начин отивам към бара, по какъв начин стартирам да миксирам и извършвам песента... Всичко това беше вълшебно и хората му се любуваха. Много обичам това видео. Песента „ Talk to me ” е доста сполучлива тук. Повечето от радиата я въртят, не знам дали знаеш това?

Наистина ли? Знаех, че е избухнала в България, само че не знаех, че множеството от радиата я въртят. Това е ужасно, доста съм благополучен.

Как в действителност стартира да работиш с най-големия музикален лейбъл на Балканите, Global Records? Ти ли ги потърси или те ти предложиха?

В началото на предходната година аз продуцирах доста нова музика, пусках песни на доста гиг-ове, и един от техните мениджъри ми писа по обществените мрежи. Каза, че многи желае да приказва с мен. За мен имайки триумф в немската музикална промишленост, и продуцирайки самичък песните си в мой лейбъл, аз бях малко недоверчив, само че си споделих, окей, гугълнах ги и към този момент бях наясно с тях. Видях се с хората от Global Records в Хамбург, тъй като те бяха тук за един огромен музикален фестивал. Запознахме се и доста си паснахме като характери. Хареса ми, че те усещат доста добре музиката която върша. После те застанаха зад мен през цялото време. Колкото и луди хрумвания да имах те работеха по тях. Откакто подписах с тях времето за мен в музикално отношение минава необикновено. Те към този момент са нещо като семейство за мен.

Да, те имат страхотни актьори. Бил ли си готино дете, до момента в който растеш, дано ти задам един подобен въпрос, връщайки се към песента ти „ Cool Kids “. Знам, че ти си роден в Германия. Как стартира с музиката?

Не бях от готините деца в учебно заведение. Затова и кръстих тази ария „ Cool kids “, тъй като когато си млад искаш да си известен, всички да те харесват, искаш да си поканен на най-готините празненства от най-готините хора. Аз бях просто обикновено хлапе в учебно заведение и нищо особено не се случваше с мен. Винаги си мечтаех да съм от готините деца. Така се роди и текстът на тази ария. Смятам, че както в „ Talk to me ” и тук доста хора могат да се свържат с текста. Че когато порастваш ти в действителност можеш да си готин и подобен какъвто си. Не си задължен да приличаш на някого или да си в някоя групичка от хора с цел да си специфичен. Всеки е специфичен по негов си метод. Това е смисълът на тази ария.

По втория ти въпрос, аз бях на 12г., когато имах един доста остарял компютър подарен ми от родителите ми. Веднъж си смъкнах един DJ програмен продукт, започнах да си играя с него по цяла вечер. Казвах си, „ уау, по какъв начин това може да се случи единствено с един компютър “. После започнах да влизам в музикални магазини, които са като облекла за втора ръка. Започнах да си закупувам семпли, да ги миксирам, да ги качвам в Soundcloud. По някаква причина хората започнаха да ги слушат, да ги харесват. Започнаха да питат по кое време излиза следвщаия микс? По това време аз бях 15-годишен и започнах да пиша в обществените мрежи на домашните ми клубове в Хановер, здравейте, аз съм DJ, желаете ли да пущам песни във вашия клуб? Всички от тях ми споделиха – „ не “, само че имаше един, който отговори с „ да “, харесахме миксовете ти, дано опитаме. По това време не бях на задоволителна възраст не просто да работя в клуба, а даже и да влезна в него. Така че се наложи татко ми да ме съпровожда всякога, когато пусках музика там. И по този начин лека-полека другите клубове запончха да виждат клипове с моите участия там и по този начин стартира всичко.

Страхотна история. Да преминем към най-новата ти ария „ Never be friends “, разкажи ни повече за нея.

Това в действителност е по-стара ария от „ Talk to me “. Тя просто излезе в този момент. Тя е за всички тези, които харесват някого, само че не знаят дали и той ги харесва. Цялата тази обстановка се преоръща в края. Тесктът те кара да размишляваш над това дали да направиш крачка напред и да влезеш във връзка, в случай че признаеш възприятията си на индивида или просто ще разрушиш другарството ви. Работих по песента с певицата Mingue от Холандия. Тя е невероятна. Гласът ѝ се вписа съвършено в песента. Този план е като мелодия, която всеки е чувал, и която кара всеки да се качи на дансинга.

В описанието на профила ти в Instagram си написал „ Просто едно обикновено момче, последващо фантазията си “. За какво мечтае Йост в музикално отношение? Да оглавиш Tomorrowland, най-големите DJ фестивали в света или нещо друго?

Моята най-голяма фантазия е да върша щастливи хората с моята музика. За мен всякога, когато пътувам и пущам моята музика пред нови хора, нови страни, забелязам, че музиката която пущам в клубовете кара хората да се усмихват. Искам да популяризирам щастието по света посредством музиката която върша. Някой ден може да оглавя Tomorrowland или Ултра Маями или някой различен огромен музикален фестивал. Това са моите фантазии.

Какво ти следва през новата година? Дуети с някоя от звездите на Global Records може би или нещо друго?

Задава се доста нова музика. Само това мога да кажа, тъй като е загадка. Но може би доста скоро ще видите нещо от мен с една от най-големите звезди на Global Records.

О, може би дует с INNA?

Никога не знаеш (смее се).

Бил ли си в България до момента и планираш ли да идваш натук през тази година? Сигурен съм, че с последните си песни към този момент имаш доста почитатели тук.

Ще се веселя да дойда в България. Никога не съм бил във Вашата страна до момента, само че нямам самообладание да направя музикално шоу някой ден там, тъй че, в случай че някой желае да ме предложения на среща съм с цел да го организираме.

Страхотно, и като финален въпрос желаех да те запитвам за немската музика сега. Какво се случва там? Защото от немските реализатори съм слушал единствено Rammstein и Robin Schulz.

Да,това са най-успешните немски актьори. Ние имаме доста електронна и поп музика, която вършим, денс и hyper pop също по този начин, бързи комерсиални техно бийтове с готини вокали, само че както и самичък сподели и тук Robin Shulz звучи по всички радиа от самото начало. Това се случва в Германия все още, вършим доста музика с сила. Благодаря ти за този диалог! До идващия път, Когато има нещо ново към теб да знаеш, че още веднъж си поканен!

Благодаря ти доста, нямам самообладание да се срещнем и онлайн!
До идващият път, довиждане!

До идващият път, довиждане чао!

Пожелавам ти доста сполучлива година!

Благодаря ти, на теб също!
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР