- Здравей, Ани! Благодарим ти, че прие поканата за това

...
- Здравей, Ани! Благодарим ти, че прие поканата за това
Коментари Харесай

Ани Боланд и триумфът на Сладкарница ЛАЛЕ на наградите БАКХУС

- Здравей, Ани! Благодарим ти, че одобри поканата за това особено изявление. Може ли първо да се представиш за нашите читатели - коя е Ани Боланд? Каква е историята на варненската сладкарница “ЛАЛЕ торти и кафе ” и има ли си предистория?

- Аз съм един сладкар фен, който имаше големия шанс да откри занимание, което след това се трансформира в моя специалност. В началото започнах с подготвяне на торти за децата си, тъй като имах съответни условия към състав и усет, които преди 10 години нямаше по какъв начин да бъдат покрити от съществуващите сладкарници. Отне ми към две години от зараждането на концепцията за моя сладкарница до реализирането ѝ на процедура и превръщането ѝ в настоящ обект. Междувременно се образовах при едни от най-хубавите експерти в региона, като приключих сполучливо голям брой курсове в една от най-известните школи за съвременно сладкарство в Париж –.

Точно 10 години след началото на кариерата ми като сладкар, притежаващ купа “Най-Добър Сладкар на България на Националната Кулинарна Купа 2016 година ” зад тила си, отворих вратите на. Плод на едно другарство и бизнес партньорство, построени въз основата на доверие в мен и една обща визия за това по какъв начин да сътворяваме първокласен повсеместен артикул - от ситуацията, десертите, до обслужването и потребителската задоволеност при осъществяване на самостоятелни поръчки за специфични мотиви. Всичко това има значение и би трябвало да се прави с финес и особено внимание за нашите клиенти.

- Каква е концепцията на десерта, който Ви донесе призово място в едноименната категория? Разкажете ни малко повече за журито на състезанието и критериите за оценка към участниците.

- В надпреварата не се взе участие с избран десерт. Процесът на оценка на номинираните включва скрито жури, което е посетило сладкарницата два пъти, нямам визия кой десерт са консумирали. Членовете на журито преглеждат и правят оценка цялостния майсторски метод при съчетаване на усетите, метода на поднасяне, атмосферата в заведението и цялостното прекарване, което включва и обслужването.

Тук е мястото да споделя и обичания ми въпрос, който клиентите най-често ми задават: “Кой е обичаният ти десерт? ”

Отговорът е: Нямам подобен! Абсолютно всеки десерт във витрината на ЛАЛЕ е бил плод на многочислени ремонти, досега, в който не е станал съвършен, тъй че самоуверено мога да заявя, че всички десерти са ми обичани!

Матча Рол с ягоди и маскарпоне

- А съгласно Вас кое е по-важно – презентацията на храната, външният ѝ тип или вкусовите качества?

- Външният тип е значим, само че не е всичко! Това е факсимиле, само че въпреки всичко е реалност.

Бих споделила, че съм почитател на семплите неща. Нашите десерти не наподобяват комплицирано и не претендират да са екстравагантни във връзка с визията им. Дори мощно имам вяра, че хубостта се крие в простите неща. Понякога се губим в многото цветове, текстури и усети, а опитът ни демонстрира, че клиентите на ЛАЛЕ избират класическите десерти, показани със модерна визия.

Торта Павлова

Безкомпромисна съм по отношение на подбора на първични материали и тяхното качество за мен е преди всичко. През последната година всички приказваме за инфлацията и по какъв начин тя се отразява на бизнеса, а и на крайния клиент, несъмнено. Гордея се с това, че макар всички компликации, подбудени от икономическата конюнктура, ние продължаваме да бъдем правилни на себе си и да сътворяваме десерти с чиста съвест, тъй като другото за мен е немислимо!

- Напоследък са все по-популярни здравословните и веган десерти. Има ли такива във Вашата сладкарница ЛАЛЕ?

- В продължение на доста години специализираме в създаването на десерти за хора с разнообразни хранителни алергии и непоносимости, както и за хора, спазващи характерни хранителни режими. Във витрината на ЛАЛЕ постоянно може да откриете десерт без глутен, без лактоза, без ядки, без захар и по този начин нататък. Що се отнася до захарта, може да прозвучи малко необичайно, само че фантазията ми е един ден всички десерти във витрината на ЛАЛЕ да са без захар!

Кето шоколадова торта с мента

- Вярваме, че и това може да се случи! А с изключение на сладкарството, има ли други занимания и обичани занимания, които Ви зареждат креативен?

- В свободното си време обичам да съм с обичаните ми хора. За мен фамилията е най-ценното на този свят. Родена съм на морето, само че аз съм мощно обвързвана с ПЛАНИНАТА. В мен се преплитат вятъра, планинските върхове, безкрайните горски пейзажи. Те ме зареждат извънредно мощно!

Именно поради тази обич към свободата и въздуха втората ми пристрастеност след планината е моят мотор, който карам единствено на писта. Там съм аз, себе си – въздух! Това е думата която ме разказва най-добре. Вярвам в това!

- Да се върнем още веднъж към най-важния въпрос: по какъв начин решихте да участвате в състезанието " Ресторант на годината 2022, Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino "?

- В състезанието на “Бакхус ” не сме решавали да се включим. Доколкото ми е известно, има селекция от над 30 сладкарници в цяла България, които са били в полезрението на журито на “Бакхус ”. Членовете на особено сладкарско жури са посещавали скрито сладкарница ЛАЛЕ два пъти в разнообразни сезони, с цел да ни оценят по голям брой критерии.

Кето шоколадова торта с мента

Ние разбрахме, че сме номинирани дружно с още шестима финалисти от цяла България, прочитайки пост на “Бакхус ” в Instagram профила им, в който ни бяха отбелязали. За нас насладата от тази премия за най-хубава сладкарница в България беше неописуема! А спечелването ѝ бе като фантазия, за която не сме знаели, че можем даже да имаме!

За целия екип на Сладкарница ЛАЛЕ това е голямо самопризнание за добре свършената работа. Аз самата всеки ден се усещам горда, че имам достойнството да работя и създавам с тези хора. Ето и в какъв състав е екипът на сладкарница ЛАЛЕ към днешна дата:

Нино Дзидзигури – Сладкар-Декоратор. Нино работи с мен от основаването на първата ми сладкарница преди 10 години. Научих я на всичко, което зная и тя се трансформира в сътрудник и другар, незаместим човек, на който мога да поверя освен работата си, само че и живота си!

Десислава Чиновска – Сладкар-Декоратор. Работим дружно от седем години и доста неща нямаше да са такива, каквито са, без нея. Деси е един извънредно благ, виновен и изобретателен човек!

Валерия Рашкова – Сладкар с изявена пристрастеност в декорирането на бисквитки с айсинг. Заедно сме от откриването на сладкарница ЛАЛЕ. Валерия посещаваше няколко сладкарски курса, които водих в Кулинарна Академия Варна. От момента, в който се срещнах с нея, аз знаех, че я желая в екипа си!

Теодора Филипова – Сладкар и Тирамису мастър! Само елате да го опитате и ще разберете за какво! Тя е скъп страж на някои от класическите предписания във витрината ни. Работим дружно от основаването на сладкарница ЛАЛЕ.

Симона Динева – Сладкар. Дойде при нас на стаж като ученичка в 10-ти клас и повече не си потегли. Вярвам в нея по този начин, както имах вяра в себе си, когато прохождах в сладкарството и никой не очакваше моето бъдеще да е това, което е през днешния ден.

Биляна Тончева – Сладкар-Декоратор въоръжен с най-благия темперамент и най-голямата усмивка! Биби е с нас по-малко от година, само че се приспособява извънредно бързо и съм уверена в нейното професионално развиване!

Това е моят екип – моето второ семейство, моята мощ и горделивост!

Десертите се раждат в главата ми, само че без тези хора, нито един от тях нямаше да стигне до феновете ни! Благодаря им за това, че ме следват и имат вяра в мен безусловно. Благодаря и на клиентите ни за доверието в нас!

На читателите поисквам здраве, ентусиазъм и доста мотиви за почерпка в. Заповядайте при нас - ще Ви чакаме в град Варна, хотел Черно море, тъкмо до ресторант Стария Чинар, където ще Ви почерпим и за 20-годишния празник на веригата заведения за хранене.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР