Здравей, Ангел! В момента съм на 39 години и от

...
Здравей, Ангел! В момента съм на 39 години и от
Коментари Харесай

Плащам ли твърде скъпо за застраховка?

Здравей, Ангел! В момента съм на 39 години и от две години заплащам за застраховка „ Живот “, която да даде сигурност на моето семейство, в случай че нещо се случи с мен или моята брачна половинка. Смятам, че това е извънредно значимо, изключително за този динамичен, във всеки един аспект, метод на живот в Америка.

Това, което не ми е ясно, е дали заплащам прекалено много пари за тази застраховка и до каква степен покритието ми е съответно с финансовите действителности, които ме заобикалят. Вноската ми за двете полици е общо $643 на месец за по $150,000 на мен и моята брачна половинка. Знам също, че би трябвало част от тези пари да отиват към спестовна сметка, само че за момента там няма нито $, тъкмо се обадих да ревизира.

На прав път ли съм по отношение на застрахователната и спестовна тактика, която съм поел?

Здравейте и от мен, това е добър въпрос, по който съм приказвал и преди, и на драго сърце ще го направя още веднъж, с цел да можем дружно да достигнем до изводи, които ще работят вярно във вашата обстановка.

Нека поговорим първо за потребността и за задачата на самата застраховка. По принцип всяка една застраховка се закупува като метод да си
закупим успокоение
в случай че, не дай си Боже, нещо неприятно се случи с нас, нашия дом, нашия автомобил и други, с цел да може покритието да възвърне вредите от изгубеното при злополуката, каквато и да е тя. Това е основата на застраховането.

Сега, в тази ситуация, който ми описвате вие, става дума за вашия живот, или по-точно за вашия приход, който сега защищава и дава финансова непоклатимост на вашето семейство. Ако, не дай си Боже, вас ви няма, тази застраховка „ Живот “ дава избрана сума, която замества прихода ви за избран интервал от време. Това е единствената цел на застраховката „ Живот “ и това би трябвало да бъде разбрано от всеки един консуматор, преди тя да бъде закупена.

През годините съм калкулирал всяка допустима тактика, където да се събере застраховка и пестелив акаунт в една и съща сметка, само че истината е, че когато те са събрани в една лавица, потребителят е постоянно ощетен от застрахователната компания. Причината за това е, че застрахователите желаят да бъркат в „ кацата с меда “, наименуван пестелив акаунт, вързан непосредствено към полицата, и това е повода в първите 3-5 години да няма пари в този пестелив акаунт. Това виждам, че е и обстановката и при вас, само че сигурно не е изключение от останалите, а просто удостоверява правилото, което загатнах.

Има метод нещата във вашата застрахователна лавица
да работят по-добре
за вас от две гледни точки – завишаване на покритието и завишаване на салдото и растежа на спестовния акаунт.

Това е допустимо с една доста лесна и ефикасна тактика. Ако предположим, че заплащането остава същото – $643 на месец, то тези пари могат да се разпределят в двата акаунта по един много сполучлив метод. Ето един образец.

Нека предположим, че желаеме да завишим покритието на застраховката до $250,000 на човек (общо $500,000 за вас и вашата съпруга) за интервал от 35 години, когато вие ще сте на 74, то сумата, която би трябвало да заплатите за тази лавица на месец, би била $126, а не $643, както сте плащали до момента.

Разликата идва от там, че аз употребявам по този начин наречения Term Life Insurance за 35 години, който е единствено и само покритие, без да има пестелив детайл, прикован непосредствено към него. Нека не забравяме, че вие до момента сте плащали по $643 на месец за две години и нямате и стотинка още в спестовния си акаунт към застраховката, а покритието ви е единствено $150,000 на човек (общо $300,000 за вас и вашата съпруга).

Това е от мен за през днешния ден. Ако и вие имате въпроси или се интересувате от другите аспекти на финансовата част от живота, можете да си запазите час за консултация на директния ми телефон – (224) 522-2413или на електронната ми поща – Въпросите, които четете, са заложени от клиенти, с които съм работил по време наВъпроси и отговори от миналата седмица съвещания в моя офис.

Продължава в идващия брой
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР