Здравето на учениците от 1 до 11 клас се влошава

...
Здравето на учениците от 1 до 11 клас се влошава
Коментари Харесай

Училището влошава здравето на децата в Русия

Здравето на учениците от 1 до 11 клас се утежнява по време на учене. Това са открили специалисти от Националния медицински проучвателен здравен център за деца при министерството на опазването на здравето на Русия. Резултатите от проучването са оповестени от RT.
В първи клас към безусловно здравите се отнасяли 3,4% от следените деца. В края на образованието такива към този момент нямало. 
За 11 години приемане на обучение разпространеността на функционални отклонения при децата е повишена с 15%, а хроничните болести се диагностицират 52,8% по-често. 
Сред момчетата най-разпространена е язвата на стомаха и панкреаса, затлъстяването, плоскостъпието, бронхиалната астма и хипертонията. При девойките постоянно се среща недостиг на тежестта, главоболия, неврози и проблеми с очите. Най-напрегнат от психическа позиция за момчетата е интервалът от 1 до 3 клас, а за девойките - 9-11 клас.
Изследването се провеждало от 2005 до 2015 година, като са следени 426 деца от четири учебни заведения в Москва. Всички те минали 25 хиляди прегледа при лекари. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР