Здравето на децата, младежите и възрастните хора е акцентът, който

...
Здравето на децата, младежите и възрастните хора е акцентът, който
Коментари Харесай

Антон Хекимян: Докато ние искаме да подобрим условията в поликлиниките, "мнимата промяна" предлага закриване на лечебни заведения

Здравето на децата, младежите и възрастните хора е акцентът, който аз ще слага в общинското опазване на здравето. Столичната община има голям капацитет за развиване на доболничната помощ. Затова приготвяме особено стратегия за модернизиране, съоръжение и застраховане със експерти общинските поликлиники (ДКЦ). Именно те са първата и най-близка доболнична помощ за живеещите в кварталите.
 
Това показа претендентът за кмет на София от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян пред лекари и медицински личен състав от 5-та градска болница " Княгиня Клементина ". Той уточни, че през 2024 година ще е подготвена първата в София детска поликлиника, която ще дава грижи на едно място за децата.
 
 Среща на Антон Хекимян с лекари Среща на Антон Хекимян с лекари Източник: Политическа партия ГЕРБ
" Докато ние желаеме да подобрим изискванията в поликлиниките, нашите съперници – " мнимата смяна " предлага закриване на лечебни заведения ", изясни Хекимян. По думите му в този момент е моментът, в който хората би трябвало да чуват какво приказват претендентите и да не позволен ръководството на столицата да отиде в ръцете на хора, които даже не мислят за здравето на жителите.

" Специално за младежите и децата сме планували скринингови стратегии, които ще бъдат ориентирани към обществено значимите болести като диабет, хипертония, гръбначни изкривявания, очни заболявания ", съобщи Антон Хекимян.
 
 Антон Хекимян пред лекари и медицински личен състав от 5-та градска болница Антон Хекимян пред лекари и медицински личен състав от 5-та градска болница " Княгиня Клементина " Източник: Политическа партия ГЕРБ
Той уточни, че общината към този момент е потвърдила силата си в провеждането на сходни стратегии и даде за образец скрининг стратегиите за ракови болести измежду учители, водачи в градския превоз и други

Кандидатът за кмет добави, че грижата за възрастните хора също е измежду целите му. Той уточни, че има здания, които могат да бъдат превърнати в приюти.
 
" Хората, които имат непосредствен болен, нуждаещ се от грижи, знаят какъв брой е мъчно да намерят профилирано заведение, където той да получи качествена здравна помощ ", показа Хекимян.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР