Здравето е тема, която се свързва с много погрешни, но

...
Здравето е тема, която се свързва с много погрешни, но
Коментари Харесай

Мъжко здраве и предразсъдъци, но не от Джейн Остин

Здравето е тематика, която се свързва с доста неправилни, само че твърди убеждения, които с времето са се трансформирали в безапелационни табута. За тях не се приказва и се приема, че " като ти пристигна до главата " ще го мислиш тогава. В рамките на интервала от приемането на сходно разбиране, досега на стоварване на следствията върху главата, в действителност човек има доста потребни ходове, които може да употребява, с цел да предотврати подобаващ неприятен процес на събитията. Казано в резюме предварителната защита и ранната диагностика в медицината се развиват с много бързи темпове спрямо обозримото минало и дават мощни оръжия против инертността и неглижирането на здравето. Всичко, което се изисква от нас е да отворим очи и уши за информацията, която ни се дава в тази посока. Чисто и просто да дадем късмет на настоящите данни и способи да разбият остарелите предубеждения.

Това е и задачата на националната осведомителна акция " Прегледай се в точния момент ", която се организира обичайно в месеца, отдаден на мъжкото здраве и тази година духовито ни припомня, че " Прегледът от дълго време не се прави през ауспуха ". Идеята е с комизъм и положително въодушевление, без непотребни предубеждения, да бъдат сложени на дневен ред съществени тематики. Така че, дано с усмивка и обаятелен мустак да поговорим за здраве, за мъжко здраве.



 

Когато става дума за мъжко здраве, нормално имаме поради заплахата от рак на простатата (простатен карцином), а какво в действителност знаем за него?

Ракът на простатата (простатен карцином) е вторият най-често срещан рак при мъжете в света. За разлика от други злокачествени болести, през последните години има важен прогрес в вариантите за лекуването му - хирургично лекуване, лъчелечение и систематична терапия. Това най-просто казано значи, че разрешава, с ранна и навременна диагностика, да се доближи до изцеление на пациента.
Какви са рисковите фактори и кой в действителност е заплашен?
Точните аргументи за пораждане на рак на простатата (простатен карцином) не са изцяло изяснени, само че има избрани фактори, които покачват риска:

Възраст - след 40 годишна възраст рискът стартира да пораства с всяка декада и доближава доста високи индикатори при 80-90 годишните.

Фамилна обремененост - мъжете със болни родственици по първа линия имат 2-3 пъти по-висок риск от заболяване.

Най-важното, обаче е, че при всички мъже има риск от простатен карцином. Съществуват данни, които гласят, че един от всеки 9 мъже ще развие рак на простатата...

Има дълъг лист от признаци, които биха подали сигнал за разстройване в системата, само че има и многочислени случаи, в които заболяването настава безсимптомно и лишава пациента от време за реакция.

Тук своята роля играе ранната диагностика, която спомага за ранното определяне на съществуването на проблем, неговото диагностициране или отменяне и надлежно навременното начало на неговото отнасяне. Говорим за времето, в което може умерено и надеждно да бъде употребен методът за проучване на ПСА - неинвазивен способ на проучване, който да дефинира нуждата от предприемане на по-нататъшни инвазивни ограничения.

ПСА е протеин, отделян извънредно от простатната жлеза. Тестът за ПСА е необятно употребен за скрининг на простатен карцином, тъй като е неинвазивен, на ниска цена и елементарно изпълним, пращайки по дяволите най-малко няколко градски митове по тематиката. ПСА скринингът може да открие простатния карцином в ранна фаза, когато той е към момента лечим. Това е изключително значимо за мъжете под 65 год., за които има огромно значение, в случай че се откри нараснал ПСА, защото това може да обезпечи задоволително време за интензивно и съответно лекуване, което да промени изхода, а с това и общата картина, която все още данните обрисуват.

Темата за мъжкото здраве на пръв взор е строго характерна, само че в действителност касае всички полове, тъй като мустакатите, или пък не, герои на деня, може да сме ние, а може и да са нашите близки и обичани мъже. За това акцията Прегледай се в точния момент ни припомня, че всеки може да поеме нещата в свои ръце като стане част от битката за разтрошаване на табутата по тематиката, възползва се от тази информация или я показа със собствен непосредствен. Това в действителност може да избави нечий живот или вашия личен.

Прегледай се в точния момент!

Подробна информация по тематиката можете да откриете .

Материалът е възложен от Janssen. CP-275215
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР