Здравеопазването и образованието са основните приоритети за ГЕРБ. След една

...
Здравеопазването и образованието са основните приоритети за ГЕРБ. След една
Коментари Харесай

Проф. Костадин Ангелов в Сливен: Залагаме на това, българите да бъдат здрави

Здравеопазването и образованието са главните цели за ГЕРБ. „ След една година безпорядък в страната е време да се върне нормалността. Наш приоритет са гарантиране на финансовата непоклатимост и обезпеченост на здравната система, както и детското и майчино здраве. Българите би трябвало да бъдат здрави, а не излекувани. Това е мотото на нашата стратегия в бранш „ Здравеопазване “, съобщи на среща в Сливен някогашният министър на опазването на здравето и лидер на листата във Велико Търново проф. Костадин Ангелов.

„ Именно здравето на децата е изведено като приоритет от партията. Поемаме ангажимент, тези до 14 години да имат право на безвъзмездни медикаменти, когато са им изписани от персоналния доктор. Предвиждаме скрининг за гръбначни изкривявания, затлъстяване, захарен диабет, вродени малформации и аномалии на централната нервна система, както и широкообхватен пренатален и неонатален скрининг ", изясни пред сливенските лекари и медицински сестри проф. Ангелов. Той бе безапелационен, че се залага на профилактика и предварителна защита, а не толкоз на лекуване.

„ Благодарение на Десислава Танева и партия ГЕРБ в Сливен беше възобновен филиалът за медицински сестри и акушерки, чието образование става тук и е потребно за града и района ни “, сподели Ибрям Мустафов, който е под номер 106 в листата с номер 24 в 21 МИР-Сливен. Той предлага във филиала на МУ – Варна в Сливен да бъде разкрита компетентност и за лаборанти, което в допълнение ще подкрепи лечебните заведения в района.

За да се обезпечи кадрово с лекари от всички специалности и експерти по здравни грижи в дребни и отдалечени обитаеми места се планува мотивиращо възнаграждение и битово застраховане на експертите. „ В тази посока в нашата стратегия предвиждаме високо заплащане от три източника, от общината, страната и лечебното заведение. Да се обезпечи жилище, благоприятни условия за специализация на място в лечебното заведение и за курсове и образования в университетските центрове. Част от нашата стратегия е и обезпечаване на условия за работа на членове на фамилията и грижа за децата – детски ясли, детски градини, учебни заведения “, сподели още претендентът за депутат проф. Костадин Ангелов.

С актуализацията на държавния бюджет, парите за лекарите и медицинските експерти на първа линия, които се бореха с Ковид-19, бяха анулирани от предходните ръководещи, сподели проф. Ангелов. По думите му, който поеме ръководството след изборите на 2 октомври, ще изпадне в доста сложна обстановка поради тежкото финансово положение на страната, в което се намира след ръководството на служебните и постоянното държавно управление. Заради рецесията с енергоносителите доста от лечебните заведения ще изпитват усложнения с отоплението.

В програмата на ГЕРБ е планувано още създаване на четири многопрофилни детски лечебни заведения - Национална в София и по една в Пловдив, Бургас и Варна. “Ако в този момент управлявахме, Националната детска болница към този момент щеше да е съвсем подготвена. Предишните ръководещи стопираха строителството й в интерес на частни ползи, а не, че имаше проблем със постройката. А в Бургас и Пловдив напълно скоро стартира действителното строителство на лечебните заведения. Документация, планиране, всичко е готово. Във Варна се прави оглед на лечебни заведения, които могат да се преустроят и оборудват за лекуване на деца “, добави проф. Костадин Ангелов. Той бе безапелационен, че некомпетентното ръководство през последната година и половина е довело до рецесията и хаоса в системата на опазването на здравето.

Ефективното потребление на средствата от Националния проект за възобновяване и резистентност, и новите стратегии на Европейския съюз за реализиране на заложените цели също са част от бранш „ Здравеопазване “.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение.

Тази обява е платена политическа реклама. Статията не е журналистически материал и не отразява публицистичната политика на Darik.bg. Медията не може да подсигурява стандарти като обективност и меродавност за оповестено платено наличие.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР