Здравеопазването е един възел от проблеми, свързан с много фактори,

...
Здравеопазването е един възел от проблеми, свързан с много фактори,
Коментари Харесай

Христо Хинков: Здравеопазването е възел от проблеми

Здравеопазването е един възел от проблеми, обвързван с доста фактори, доста ползи, доста зависимости - неща, които би трябвало да се вземат решение екипно, последователно, целеустремено и стабилно . Това съобщи някогашният здравен министър Христо Хинков пред БНР.

Той си сложи оценка " Добър 4 " за свършената работа през миналите девет месеца. Хинков разясни, че не е канен от Димитър Главчев да бъде част от служебното държавно управление. Той няма предпочитание повече да заема поста на здравен министър, като най-важната причина за това е, че не може да се сътвори резистентен екип и устойчива политическа поддръжка, която да " не бъде обвързвана с въздействия и ползи и в региона на медикаментите, и в региона на назначението на шефове ".

Бившият здравен министър означи, че министър председателят и вицепремиерът са го спрели от това да организира състезания за шефове на лечебни заведения . Хинков акцентира, че му е била казано, че министър който си отива, не трябва да организира състезания. Той посочи, че ослепителен образец за това е случая с шефа на " Пирогов ".

Като проблем в опазването на здравето той дефинира периодическото изгубване на медикаменти от аптечната мрежа. По думите му този проблем може да се реши с удължение на възбраните за експорт на лекарства.

По отношение на той уточни, че и ма напън сходна самодейност да се реализира от частна конструкция. Хинков разясни, че има неравнопоставеност сред държавните и частните лечебни заведения и във връзка с тяхното създаване и поява изобщо.

Ще се получи по този начин, че детската болница ще изчака да минат всички процедури, свързани с обжалване на всяка социална поръчка, която тя е длъжна да прави, до момента в който една частна самодейност може да построи частна болница за по-малко от 2 години. Това е огромен проблем. От друга страна наличните човешки запаси са лимитирани и може да се получи по този начин, че няма да има кой да работи в огромната болница, която е народен приоритет, сподели още той.
 Хинков не получил нужната поддръжка за здравни промени
Хинков не получил нужната поддръжка за здравни промени

Не бил задоволително отстъпчив за кадровата политика и съответните си действия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР