Здравеопазването е един възел от проблеми, свързан с много фактори,

...
Здравеопазването е един възел от проблеми, свързан с много фактори,
Коментари Харесай

Министър Хинков си сложи Добър 4 за свършената работа

Здравеопазването е един възел от проблеми, обвързван с доста фактори, доста ползи, доста зависимости - неща, които би трябвало да се вземат решение екипно, последователно, целеустремено и стабилно. Това съобщи някогашният здравен министър Христо Хинков пред БНР.

Той си сложи оценка " Добър 4 " за свършената работа през миналите девет месеца. Хинков разясни, че не е канен от Димитър Главчев да бъде част от служебното държавно управление. Той няма предпочитание повече да заема поста на здравен министър, като най-важната причина за това е, че не може да се сътвори резистентен екип и устойчива политическа поддръжка, която да " не бъде обвързвана с въздействия и ползи и в региона на медикаментите, и в региона на назначението на шефове ".

Бившият здравен министър означи, че министър председателят и вицепремиерът са го спрели от това да организира състезания за шефове на лечебни заведения. Хинков акцентира, че му е била казано, че министър който си отива, не трябва да организира състезания. Той посочи, че ослепителен образец за това е случая с шефа на " Пирогов ".

Като проблем в опазването на здравето той дефинира периодическото изгубване на медикаменти от аптечната мрежа. По думите му този проблем може да се реши с удължение на възбраните за експорт на лекарства.

По отношение на националната детска болница той уточни, че има напън сходна самодейност да се реализира от частна конструкция. Хинков разясни, че има неравнопоставеност сред държавните и частните лечебни заведения и във връзка с тяхното създаване и поява изобщо.

Ще се получи по този начин, че детската болница ще изчака да минат всички процедури, свързани с обжалване на всяка социална поръчка, която тя е длъжна да прави, до момента в който една частна самодейност може да построи частна болница за по-малко от 2 години. Това е огромен проблем. От друга страна наличните човешки запаси са лимитирани и може да се получи по този начин, че няма да има кой да работи в огромната болница, която е народен приоритет, сподели още той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР