zdrave.toПрез 1976 г. лекарите в САЩ диагностицирали Стаматис Морайтис с

...
zdrave.toПрез 1976 г. лекарите в САЩ диагностицирали Стаматис Морайтис с
Коментари Харесай

ББС: Лекарите дадоха на Стаматис 6 месеца живот през 1976 г., той отказа химиотерапия и днес е на 102 години

zdrave.to

През 1976 година лекарите в Съединени американски щати диагностицирали Стаматис Морайтис с нелечим рак на белите дробове, така че той се примирил, че гибелта му ще бъде скоро и е неизбежна. Девет разнообразни медици му съобщили, че му остават от шест до девет месеца и би трябвало да стартира незабавно с нападателно лекуване - химиотерапия. Но той не се съгласил да се подложи на лечението и вместо това се върнал в родното си място - село в Гърция.

``
реклама

„ По това време заравяне в Съединени американски щати струваше доста, тъй че споделих на жена ми: „ Нека се върнем в Икария “. И по този начин започнахме да пием вино и да чакаме деня “, споделя Стаматис.

След това се случи нещо необикновено. В самото начало той бил в меланхолия и по цялостен ден лежал в леглото, а жена му и майка му се грижели за него. Един ден обаче желанието му за живот се завръща. Започната с деен живот. Всяка неделя се качвал на рид, където се намирала гръцката православна черква, където дядо му е бил духовник. Започнал да се среща локалните, откакто те разбрали, че се е върнал в родната си земя. Прекарвал по няколко часа с тях, до момента в който си говорили и пиели вино.

" Поне ще съм благополучен “, мислел си той. На идващия месец, по някаква причина, почнал да усеща силата. Един ден решил да си посади градина. Не очаквал, че ще успее да работи толкоз доста, само че почнал да се разсънва рано и излизал. Обядвал зеленчуци от градината си. А когато се мръкнело отивал в локалното кафене да играе домино до късно през нощта.

„ Не пия купешки виновност, тъй като им поставят доста добавки. Дори в случай че отида някъде, където не оферират домашно вино, си нося от моето “, споделя още Стаматис.

Минали години, а той се чувствал все по-здрав. Направил ремонт на къщата си и ежегодно произвеждал до 1.5000 литра домашно вино.

След 30 години подобен живот той навършил 97 години. Решил да посети лекарите, които му сложили страшната диагноза, с цел да ревизират какво се е случило. Когато се върнал, схванал, че ги е надживял всичките. Макар че в никакъв случай не отишъл на химиотерапия, която трябвало да му даде още напълно малко време.

Единственото, което направил е, че се върнал на село. Човекът умира за невероятните 102 години от напреднала възраст, а ракът от дълго време си бил отишъл./Zdrave.to.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР